Handelingen - 1996

Handelingen - 1996 - J. van Heijst (red.) | Tiliboo-afrobeat.com

...veel andere, vaak nog actuele, aspecten kwamen in de synode aan de orde ... Handelingen (genre) - Wikipedia ... . Juist van deze acht spannende jaren zijn de Handelingen van de hervormde synode nog niet samengesteld, laat staan gepubliceerd. De drie jaardelen 1996, 1997 en 1998 verschijnen nu tegelijk; de delen over de resterende jaren volgen. Kamerstukken 1814 - heden. Kamerstukken van 1814 tot heden vindt u op de website officielebekendmakingen.nl.Hier staan alle definitieve parlementaire publicaties, zoals de age ... Handelingen 1 - Nieuwe Testament - Statenvertaling ... .nl.Hier staan alle definitieve parlementaire publicaties, zoals de agenda van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer, de vragen van Kamerleden aan bewindspersonen en de antwoorden daarop, de verslagen van vergaderingen in de Tweede Kamer (de Handelingen) en documenten van de regering. Artikelencluster: Postmodemisme en kerkelijk beleid C.A, van Peursen, 'Postmodern': een nieuwe context voor beleid?L. Laeyendecker, Kerk en tegencultuur Overige a...

INFORMATIE

AUTEUR
J. van Heijst (red.)
DIMENSIE
4,5 MB
BESTANDSNAAM
Handelingen - 1996.pdf

OMSCHRIJVING

1996 – 2004: de laatste acht jaren in het zelfstandig bestaan van de Nederlandse Hervormde Kerk. Jaren waarin veel hervormden met ongeduld uitzagen naar het samengaan met de gereformeerden en lutheranen, terwijl anderen – totdat in de generale synode het eindbesluit zou vallen – volhardden in hun bezwaren tegen een dergelijke fusie. ‘Tot op het bot verdeeld’ tussen de ‘SoW-ers’ en de ‘bezwaarden’ zocht de synode in de jaren 19962004 haar weg, de weg naar de eindbeslissing. Het opstellen van de kerkorde voor de nieuwe kerk vergde daarbij veel energie. Het reorganiseren van de zes academische kerkelijke opleidingen – met de Protestantse Theologische Universiteit als resultaat – niet minder. Nog veel andere, vaak nog actuele, aspecten kwamen in de synode aan de orde. Juist van deze acht spannende jaren zijn de Handelingen van de hervormde synode nog niet samengesteld, laat staan gepubliceerd. De drie jaardelen 1996, 1997 en 1998 verschijnen nu tegelijk; de delen over de resterende jaren volgen. De redactie van deze drie delen berustte bij het oud-synode- en oud-moderamenlid drs. J. van Heijst (1936).

Wil je het boek lezen?Handelingen - 1996 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. van Heijst (red.). Lezen Handelingen - 1996 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN