Inktvraat

Inktvraat - Jacq Firmin Vogelaar | Tiliboo-afrobeat.com

...t veroorzaakt door ijzer-gallusinkt zorgt voor verval van papier ... PDF I EH e ING - VNG | Vereniging van Nederlandse Gemeenten ... . Wij kunnen het behandelen met een fytaatbehandeling en/of verstevigen met Japans papier dat voorgelijmd wordt met gelatine lijm. Inktvraat kan optreden in teksten die geschreven zijn met ijzergallusinkt. Het ijzersulfaat in de inkt veroorzaakt een chemisch proces dat papier aantast. Belangrijke factoren zijn vocht, zuur en oxidatie. Drukinkt veroorzaakt deze schade niet. De eerste tekenen van inktvraat zijn het uitwaaieren van de in ... Kennis voor collecties: Inktvraat ... . De eerste tekenen van inktvraat zijn het uitwaaieren van de inkt buiten de geschreven of getekende lijnen. Let op: Deze pagina bevat alleen informatie die specifiek is voor het examen scheikunde vwo 2015.Kies scheikunde in 2015 of vwo in 2015 als u breder geïnformeerd wilt worden. Inktvraat is een chemisch proces dat papier aantast....

INFORMATIE

AUTEUR
Jacq Firmin Vogelaar
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Inktvraat.pdf

OMSCHRIJVING

Toen in 1997 een gedichtencyclus van Jacq Vogelaar verscheen, de bibliofiel uitgegeven bundel Klaaglied om Ka, wist bijna niemand meer dat de vooral als romanschrijver en essayist bekende auteur in 1965 had gedebuteerd met een verhalenbundel én de dichtbundel Parterre, en van glas.De 'zeer indrukwekkende gedichten' (Kees Fens) uit Klaaglied om Ka zijn nu samen met een aantal nieuwe reeksen opgenomen in Inktvraat. De titel verwijst naar het verschijnsel dat in iedere neerslag van de pen een tijdbom ligt besloten: de chemische samenstelling van oude inkt is er de oorzaak van dat de lijnen door het papier heen slaan en het geschrevene of getekende ten slotte definitief aantasten. Wat kan de dichter daartegen doen? Hij kan wraak nemen of proberen het verval tijdelijk te keren.Jacq Vogelaar (1944) schreef gedichten, romans, verhalen, kinderboeken en essays. In 1996 werd zijn gehele oeuvre bekroond met de Frans Erensprijs. Recente publicaties: De dood als meisje van acht (roman, 1991, Bordewijkprijs 1992), Striptease van een ui (essays, 1993), Weg van de pijn (roman, 1994) en Uit het oog (beeldverhalen, 1997).

Wil je het boek lezen?Inktvraat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacq Firmin Vogelaar. Lezen Inktvraat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN