Vogelkind

Vogelkind - Reinhart Brandau | Tiliboo-afrobeat.com

...nd is een authentiek verhaal over de ontroerende vriendschap tussen jonge zwaluwen en winterkoninkjes ... Recensie: Vogelkinderen | klimaat | natuur ... ... . In de zomer van 2003 is Reinhart Brandau tot zijn eigen verrassing getuige van een diep vertrouwelijke vogelvriendschap, het mooiste dat hij ooit heeft meegemaakt. Vogelkind en haar vrienden zijn nu alledrie vrije vogels. Fladderend, trippend, kraaiend, sierlijk zwierend, ritmisch stampend (op zijn Afrikaans) of juist hoekig draaiend met lange nekken. De dansers, opgeleid aan Codarts in Rotterdam, zijn zeer uitgesproken in hun bewegingen en mimiek. ... Vogelkind | De Stilte ... . De dansers, opgeleid aan Codarts in Rotterdam, zijn zeer uitgesproken in hun bewegingen en mimiek. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 10 mrt 2020 om 20:26. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende vo...

INFORMATIE

AUTEUR
Reinhart Brandau
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Vogelkind.pdf

OMSCHRIJVING

Iedere zomer brengen de mensen gewonde en zieke jonge vogels naar Reinhart Brandau die ze dan liefdevol opvangt en met een groot geduld verzorgt. Duizenden vogels werden door hem gestreeld, gevoerd en vaderlijk toegesproken. Allemaal hebben ze een eigen geschiedenis, karakter, avontuur en verhaal. Ze slapen in wollen sokken en mutsen en landen kwebbelend op zijn knie. In zijn volières aan de rand van het bos wonen de koolmeesjes, merels, eksters, duiven, uilen, raven, lijsters en winterkoninkjes tot de dag dat ze zelf weer naar de hemel kunnen vliegen. Soms wonen ze bij hem in huis.Reinhart Brandau verstaat de wilde vogels en fluistert met hen over de geheimen van het leven en het mysterie van de dood. Wie hem ooit met de vogels samen heeft gezien, wordt stil en betreedt de geheimzinnige binnenwereld van de natuur. Sprookjesachtig, fragiel, ontroerend en tijdloos. En zo zijn zijn tedere verhalen waarin `niets` lijkt te gebeuren en waarvan je tegelijkertijd hoopt dat ze nooit zullen eindigen. Vogelkind is een authentiek verhaal over de ontroerende vriendschap tussen jonge zwaluwen en winterkoninkjes. In de zomer van 2003 is Reinhart Brandau tot zijn eigen verrassing getuige van een diep vertrouwelijke vogelvriendschap, het mooiste dat hij ooit heeft meegemaakt. Het hart van het verhaal is de piepkleine boerenzwaluw die hij `Zwaluwmeisje¿ noemt. Haar vriendelijke en tevreden wezen is hem compleet vertrouwd en het voelt als een weerzien na lange tijd. Zwaluwmeisje moet veel eten en groeien om terug te kunnen vliegen naar Zuid-Afrika. Zal ze zich op tijd kunnen aansluiten bij de honderden zwaluwen bij de rivier?Compleet met Vogelwoordenboekje!De Duitse schrijver Reinhart Brandau staat bekend als ¿vogelvader¿ en verzorgde reeds duizenden vogels die weer naar de vrije natuur konden terugkeren. Ze werden door hem gestreeld, gevoerd en vaderlijk toegesproken. Reinhart Brandau woont in Worpswede, schreef meerdere succesvolle boeken en maakte ook een aantal documentaires over vogels. Hij verdeelt zijn tijd tussen schrijven en het verzorgen van vogels.

Wil je het boek lezen?Vogelkind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Reinhart Brandau. Lezen Vogelkind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN