Migratie

Migratie - Michele Morel | Tiliboo-afrobeat.com

...e kan verwijzen naar: . Migratie (dieren), migratie (trek) van dieren Migratie van planten, zie Zaadverspreiding; Menselijke migratie, migratie van mensen; Celmigratie, actieve voortbeweging van (groepen) cellen in meercellige dieren; Planetaire migratie, baanverandering van planeten tijdens de vorming van een planetenstelsel; Softwaremigratie, overgang naar een nieuwere versie van ... Betekenis Migratie ... ... Migratie Migratie is het verplaatsen van een groep van de ene naar de andere plaats. Er bestaan veel verschillende soorten van migratie. Migratie houdt eigenlijk in dat iemand van de ene plek naar een andere plek verhuist. Iemand uit Turkije die in Nederland gaat wonen, is dus een migrant. Migratie is in de letterlijke zin het rondtrekken van groepen mensen. G ... Migratiebeleid | Migratie | Rijksoverheid.nl ... . Er bestaan veel verschillende soorten van migratie. Migratie houdt eigenlijk in dat iemand van de ene plek naar een andere plek verhuist. Iemand uit Turkije die in Nederland gaat wonen, is dus een migrant. Migratie is in de letterlijke zin het rondtrekken van groepen mensen. G...

INFORMATIE

AUTEUR
Michele Morel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Migratie.pdf

OMSCHRIJVING

Migratie staat volop in de belangstelling. Onder invloed van demografische en economische factoren en in het bijzonder de hedendaagse globaliseringstendensen, verlaten steeds meer mensen hun thuis om elders te gaan leven. De wereld telt vandaag meer dan 214 miljoen migranten en hun aantal zal in de toekomst blijven stijgen. Migratie is een complex fenomeen en omvat een veelheid aan dimensies. Deze monografie gaat in op enkele van deze dimensies, waaronder multiculturalisme en integratie, brain drain, terugkeer en circulaire migratie. De bijdragen in deze monografie zijn geschreven door auteurs met verschillende achtergronden en diverse ervaring op het gebied van asiel en migratie. Dit levert een boeiende variatie aan perspectieven op.Over de auteurs:MICHÈLE MOREL is aspirant-onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de UGent.CEDRIC RYNGAERT is docent internationaal recht aan de K.U.Leuven en hoofddocent internationaal recht aan de Universiteit Utrecht. Hij is ook ondervoorzitter van de Vereniging voor de Verenigde Naties (VVN).

Wil je het boek lezen?Migratie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michele Morel. Lezen Migratie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN