Kronkelpaden van het geheugen

Kronkelpaden van het geheugen - Kristien Hemmerechts | Tiliboo-afrobeat.com

... eerste Vlaming die het Groot Dictee der Nederlandse Taal opstelde, in 2008 ... bol.com | Kronkelpaden van het geheugen (ebook), Kristien ... ... . Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. Ze was de eerste Vlaming die het Groot Dictee der Nederlandse Taal opstelde, in 2008. Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2 ... Kronkelpaden van het geheugen eBook door Kristien ... ... . Bij De Geus verschenen tot dusver De dood heeft mij een aanzoek gedaan (2010) en de romans Gitte (2011), Haar bloed (2012) en een heruitgave van Ann (2012). In 2012 volgde Kronkelpaden van het geheugen, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt. "Kronkelpaden van het geheugen is een van de beste boeken en zonder meer het eerlijkste werk uit het oeuvre van Kr...

INFORMATIE

AUTEUR
Kristien Hemmerechts
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Kronkelpaden van het geheugen.pdf

OMSCHRIJVING

Zoals een mens niet in staat is in te grijpen in een droom, zo ook wordt hij soms overrompeld door een herinnering. Kristien Hemmerechts vraagt zich af: wat gebeurt er in dat hoofd van mij? Associatieve herinneringen lijken lukraak en onbetrouwbaar binnen te vallen. Maar is het zo lukraak? Waarom dringen bepaalde beelden, gebeurtenissen, en uitspraken uit het verleden zich telkens opnieuw aan mij op? Waarom blijven bepaalde zinnen die ik heb gelezen in mijn geheugen ‘haken’? Rode draad in dit onderzoek is haar ex-buurmeisje Mischa, moeder van twee erg jonge kinderen, die op veertigjarige leeftijd stierf aan leukemie. Hoe zien haar man, haar ouders, haar zussen, haar vriendinnen haar?Daaraan voegt ze haar herinneringen toe aan het leven en het werk van Herman de Coninck, maar ook van Hugo Claus (‘manifeste leugenaar’) en diens meesterlijke roman Het verdriet van België.

Wil je het boek lezen?Kronkelpaden van het geheugen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kristien Hemmerechts. Lezen Kronkelpaden van het geheugen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN