MemoReeks 37 - Vallende zuilen

MemoReeks 37 - Vallende zuilen - Harry Notenboom | Tiliboo-afrobeat.com

... 37 - Vallende zuilen (Paperback). Zestien jaar lang was Harry Notenboom lid van de Tweede Kamer voor het CDA, van 1963 tot 1979; bijna even ... Asterix 23. Obelix & Co .pdf download Albert Uderzo ... ... ... MemoReeks 37 - Vallende zuilen. INFO. SCHRIJVER-BESTANDSGROOTTE: 2,47 MB: PUBLICEER DATUM: juni 2013: ISBN: none: Volg de onderstaande link om gratis boeken te downloaden! DOWNLOAD ONLINE LEZEN. Vallende zuilen. Een leven in dienst van de goede zaak. Op zoek naar artikelen van Memoreeks? Artikelen van Memoreeks koop je eenvoudig online bij bol.com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Vallende zuilen. een leven in dienst van de goede zaak. Harry Notenboom. Prij ... Uitgeverij Valkhof Pers: Vallende zuilen - Harry Notenboom ... .com Gratis retourneren 30 dagen bedenktijd Snel in huis Vallende zuilen. een leven in dienst van de goede zaak. Harry Notenboom. Prij...

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Notenboom
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
MemoReeks 37 - Vallende zuilen.pdf

OMSCHRIJVING

Zestien jaar lang was Harry Notenboom lid van de Tweede Kamer voor het CDA, van 1963 tot 1979; bijna even lang en gedeeltelijk daarmee overlappend was zijn lidmaatschap van het Europees Parlement. Daarmee mag hij wel beschouwd worden als een kenner van de vaderlandse én Europese politiek, in het bijzonder van de openbare financiën, waarvoor hij al snel tot woordvoerder werd benoemd. Over dat laatste onderwerp publiceerde hij diverse boeken, waaronder in 2002 bij Valkhof Pers De strijd om de begroting, over het vastlopen van de staatsfinanciën in de jaren zeventig.In Tussen vallende zuilen vertelt hij op meer persoonlijke wijze zijn levensverhaal: geboren in 1926 in Roosendaal, groeit hij op in een eenvoudig, goed-katholiek gezin, dat getekend wordt door de ziekte van zijn moeder. Hij kan goed leren, maar verder studeren lijkt niet op zijn weg te liggen, tot een kinderloze oom mogelijk maakt dat hij na de oorlog spoorstudent wordt aan de Katholieke Economische Hogeschool in Tilburg. Tijdens het vervullen van zijn militaire dienstplicht neemt hij zich voor om later 'de goede zaak' te dienen. In 1952, bijna afgestudeerd en al enige jaren lid van de Katholieke Volkspartij, wordt hij adjunct-secretaris van de Katholieke Middenstandsbond. Het werk voor de goede zaak is begonnen.Na de historische verkiezingswinst van de KVP (50 zetels!) in mei 1963 komt Harry Notenboom in de Tweede Kamer, waar hij zich ontpopt tot een gewaardeerd financieel specialist. In 1966 speelt hij een belangrijke rol in de zogeheten Nacht van Schmelzer, waarin het kabinet-Cals ten valt komt. Enkele keren wordt hem gevraagd staatssecretaris te worden, maar hij weigert, in de overtuiging dat werken aan zijn missie in de fractie en de Kamer belangrijker is dan behulpzaam te zijn voor onderdelen van het beleid op Financiën.Na zijn actieve politieke loopbaan verwerft hij met zijn proefschrift Het Europees Parlement en de financiën de doctorstitel. Van 1991 tot 1994 is hij in Eindhoven bijzonder hoogleraar problematiek van de kleine en middelgrote ondernemingen.Van dit veelbewogen en boeiende leven brengt hij verslag uit in Tussen vallende zuilen, waarmee hij een belangrijke, politiek gekleurde bijdrage levert aan de kaleidoskoop van katholiek verleden die de MemoReeks - verhalen uit het katholiek leven inmiddels vormt (afl. 37)

Wil je het boek lezen?MemoReeks 37 - Vallende zuilen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Notenboom. Lezen MemoReeks 37 - Vallende zuilen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN