Kinderen en God, verteld in verhalen

Kinderen en God, verteld in verhalen - Ina ter Avest | Tiliboo-afrobeat.com

... Avest (1948) promoveerde in 2003 aan de Universiteit Utrecht op het proefschrift Kinderen en God, verteld in verhalen ... bol.com | Bijbel voor kinderen, Marianne Busser ... ... . Als docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit Utrecht richt zij zich op identiteitsontwikkeling, in relatie tot het leren samen leven in een multiculturele context. kinderen en god verteld in verhalen ﺔﻴﺑﺰﻌﻟا ﺔﻐﻠﻟﺎﺑ ﺔﻤﺟﺰﺗ ﻊﻣ تﺎﻳﺎﻜﺣ ﻲﻓ ﷲاو لﺎﻔﻃﻷا Kinderen en God verteld in verhalen: Een longitudinaal onderzoek naar de ontwikkeling van het godsconcept van autochtone en allochtone kinderen in een multiculturele en multireligieuze onderwijscontext [Review of: I. ter Avest (2003) Kinderen en God verteld in verhalen: Een longitudinaal onderzoek naar de ontwikkeling van het godsc ... PDF Pedagogiek BW nr 2-2005 - Amsterdam University Press ... . ter Avest (2003) Kinderen en God verteld in verhalen: Een longitudinaal onderzoek naar de ontwikkeling van het godsconcept van ... Kinderen en God, verteld in verhalen (2e hands) Ina...

INFORMATIE

AUTEUR
Ina ter Avest
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Kinderen en God, verteld in verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

God kan alles, Hij is heel groot', zeggen kinderen in groep zes, zowel kinderen die islamitisch als die christelijk gesocialiseerd zijn. 'Samen spelen moet, want dat staat in de koran', en 'Stelen mag niet van God'. Dat zijn de praktische consequenties waarin God voor de kinderen betekenis krijgt. In de loop van de jaren treedt echter qua religieuze betrokkenheid een verschil op tussen moslimse en christelijk opgevoede kinderen, zo blijkt uit het onderzoek van Kinderen en God.Van twee basisscholen in een multiculturele en multireligieuze context werden kinderen tien jaar lang gevolgd vanaf het moment dat ze in groep zes zaten. Op verschillende manieren is geluisterd naar wat zij over God vertellen, uit zichzelf en als reactie op vertelde verhalen over God. Zo ontstaat zicht op hoe interreligieus leren mogelijk van invloed is op het godsconcept dat de kinderen ontwikkelen. In een tijd waarin moslims en christenen gepolariseerd tegenover elkaar dreigen te komen, bieden de resultaten van dit onderzoek belangwekkende aanknopingspunten voor het religie-onderricht binnen het breedvertakte Nederlandse onderwijs.

Wil je het boek lezen?Kinderen en God, verteld in verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ina ter Avest. Lezen Kinderen en God, verteld in verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN