Zand erover

Zand erover - C. Le Coq | Tiliboo-afrobeat.com

...ROVER. Our collection Shop Now. Wallet Fine €69,00 Clutch Void €149,00 Mini Frame €139,00 Wallet Fold €79,00 Shoulderbag Matter €199,00 Shoulderbag - Fine €199,00 Want More? Shop ... ZAND EROVER | De Volkskrant ... . Our story. Subscribe and ... Kunnen we zomaar zeggen 'zand erover'? 'Vergeven en vergeten'? Is in de beleving vergeven niet eerder een vorm van ont-houden? Moet het aangedane kwaad dat een litteken heeft nagelaten, niet veeleer opnieuw aanwezig worden gesteld en erkend? De waarheid toedekken en laten verglijden in het verleden lijkt allesbehalve een goed en heilzaam idee. Zand Erover is de tweede productie van Stichting ID die als doel heeft om persoonlijke, waargebeurde verhalen om te zetten naar theater- of toneelproducties ... zand erover Nederlands spreekwoordenboek ... . Zand Erover is de tweede productie van Stichting ID die als doel heeft om persoonlijke, waargebeurde verhalen om te zetten naar theater- of toneelproducties...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Le Coq
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Zand erover.pdf

OMSCHRIJVING

Cyriel le Coq wordt in 1931 geboren in Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen). Zijn ouders zijn door en door arm en het 'huis' waarin hij opgroeit, bestaat uit niet meer dan één grote ruimte die overal voor gebruikt wordt: koken, wassen en slapen. Ze wonen afgelegen, zo'n vier kilometer buiten het dorp, en halen het water voor thee en soep uit het stroompje langs het huis. Bij de boeren in de omgeving moeten Cyriel en zijn broers en zussen om eten gaan bedelen. De weinige uitstapjes die de familie maakt, zijn smokkelacties van shag tussen Breskens en Vlissingen. Cyriel vertelt over de leuke aspecten van zijn jeugd en de sfeer in Zeeuws-Vlaanderen begin twintigste eeuw, maar ook hoe alles verpest wordt door de tussenkomst van de voogdij welke op één na alle kinderen van het gezin le Coq uit huis plaatst. Zelf komt hij in 1944 terecht in het Limburgse klooster Stokershorst. Dit gebouw wordt echter al snel door de Duitsers ingenomen, waarna de bewoners van het klooster een zwerftocht door Limburg en Brabant beginnen. Cyriel komt onder meer terecht op een boerderij die wordt bevolkt door bospartizanen en onderduikers. Als Cyriel weer terug in Zeeland komt, moet hij meteen weer flink mee aanpoten. Na een tijd wacht er weer een nieuwe ramp: de Watersnoodramp van 1953, waarbij grote delen van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland overstromen en in een dodenzee veranderen. Cyriel le Coq is nu 77 jaar, is getrouwd, heeft kinderen en kleinkinderen en woont in Goirle. Nog steeds worstelt hij met allerlei onbeantwoord gebleven vragen.

Wil je het boek lezen?Zand erover in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Le Coq. Lezen Zand erover Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN