Stad der engelen

Stad der engelen - Christa Wolf | Tiliboo-afrobeat.com

...r engelen (Paperback). Niet lang na de Duitse hereniging reist een beroemde schrijfster, die bekendstond als kritisch jegens het communistische ... Stad der engelen - UNGELESENES… - voor €12,50 ... ... Bangkok zal je niet bij de eerste aanblik betoveren. Sterker nog, 'you like it or you hate it'. En om het beeld nog maar wat scherper te stellen, Bangkok stinkt, is vervuild, vervallen, lawaaiig, benauwd, chaotisch en druk. Het overlijden van Christa Wolf op 1 december vorig jaar maakte haar laatste boek Stad der engelen of The Overcoat of Dr. Freud, waarvan de Nederlandse vertaling slechts luttele weken voor haar sterfdag verscheen, tot haar zwanenzang.Met haar verdween een literai ... STAD DER ENGELEN - Een Moordverhaal in 30 hoofdstukken ... ... . Freud, waarvan de Nederlandse vertaling slechts luttele weken voor haar sterfdag verscheen, tot haar zwanenzang.Met haar verdween een literaire icoon uit de voormalige DDR, een staat ...

INFORMATIE

AUTEUR
Christa Wolf
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Stad der engelen.pdf

OMSCHRIJVING

Niet lang na de Duitse hereniging reist een beroemde schrijfster, die bekendstond als kritisch jegens het communistische regime, voor een studieverblijf naar Los Angeles. Officieel met het doel onderzoek te doen naar een in de jaren dertig geëmigreerde vrouw. Maar in haar bagage zit ook een klein dossier waarvan ze weet dat het in haar land van herkomst grote ophef zal veroorzaken.Uit dat dossier blijkt dat ze in haar jonge jaren, in de jaren vijftig, korte tijd als informant voor de geheime dienst heeft opgetreden. Ze is perplex: hoe heeft ze deze feiten kunnen verdringen? Deze gewetensvraag verandert het verblijf in Los Angeles volledig en doet haar in een persoonlijke crisis belanden. Ze heeft de moed zich te onderwerpen aan een rigoureus zelfonderzoek. Ze graaft in haar geheugen naar de chaotische gebeurtenissen van net na de Tweede Wereldoorlog, ze denkt na over de rol van idealen en ideologie, leest dagboeken van Duitse immigrantenschrijvers en praat en discussieert met Amerikaanse vrienden.Het resultaat is een veelomvattende, caleidoscopische roman over vergeten, herinneren en verdringen, verraad en loyaliteit, de verschillen tussen het oude en het nieuwe continent, politiek, cultuur en geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Stad der engelen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Christa Wolf. Lezen Stad der engelen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN