De joodse gemeente in Aalten

De joodse gemeente in Aalten - Peter Lurvink | Tiliboo-afrobeat.com

...centrum van Aalten bevindt zich een kleine, goed gerestaureerde en mooi ingerichte synagoge, die bijna een eeuw het centrum van Joods leven vormde in deze Achterhoekse gemeente ... LURVINK, PETER - De joodse gemeente in Aalten. Een ... ... . Het gebouw is thans eigendom van een stichting, Vrienden van de Aaltense Synagoge.synagoge-aalten. De joodse gemeente in Aalten. In het begin van de 17e eeuw kwamen de eerste joden naar Aalten. Na verloop van tijd nam hun aantal zelfs zozeer toe, dat... De Synagoge van Aalten is sinds 1857 een synagoge aan de Stationsstraat 7 te Aalten, Gelderland.Het gebouw is een gemeentelijk monument.. Geschiedenis. Eind 17e eeuw is er ... Aalten (dorp) - Wikipedia ... ... De Synagoge van Aalten is sinds 1857 een synagoge aan de Stationsstraat 7 te Aalten, Gelderland.Het gebouw is een gemeentelijk monument.. Geschiedenis. Eind 17e eeuw is er voor het eerst sprake van joodse inwoners in Aalten. Tot de Franse Tijd bleef het aantal joden beperkt tot vier gezinnen, die in de afgelegen straten van Aalten woonden. In 1767 werd er een synagoge ingericht in ee...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Lurvink
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De joodse gemeente in Aalten.pdf

OMSCHRIJVING

In het begin van de 17e eeuw kwamen de eerste joden naar Aalten. Na verloop van tijd nam hun aantal zelfs zozeer toe, dat zij een eigen synagoge inrichten.In De joodse gemeente in Aalten schets Peter Lurvink een beeld van het ontstaan, de groei en de bloei van deze joodse gemeenschap.Welke problemen ondervond deze kleine minderheid? Op welke wijze voorzag zij in haar onderhoud? Welke betekenis had zij voor het dorp?In de loop der eeuwen ontstond in Aalten een typisch voorbeeld van een joodse gemeenschap in 'de mediene', het joodse leven in de provincie, dat zo anders van karakter was dan het jodendom in de stad.Zoals overal in Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog ook in Aalten dat mediene leven vrijwel geheel verdwenen.

Wil je het boek lezen?De joodse gemeente in Aalten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Lurvink. Lezen De joodse gemeente in Aalten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN