Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra

Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra - Harry Tupan | Tiliboo-afrobeat.com

...alisme 3 - Hans Hoekstra (Paperback). Hans Hoekstra (1983) won in 2009 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst ... Hans Hoekstra? Vergelijk Boeken bij Prijsvergelijk! ... . De schilderijen van... Vergelijken - Jong Realisme All of us ISBN: 9789462580534 - Hit & Run. Ed van der Elsken fotografeert het Philips NatLab gaat over de unieke fotoserie die Ed van der Elsken in de jaren tachtig schoot in het befaamde natuurkundig laboratorium in… Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra (eBook) Hallo! Op zoek naar een Jong Realisme 3 ... In 1984 vroeg Hans Brink, toenmalig hoofd PR van het NatLab, Ed van der Elsken (1925-1990) om foto's. Van der Elske ... Jong Jongrealisme 03 Realismehanshoe 03 Hanskstraall Ofus ... ... In 1984 vroeg Hans Brink, toenmalig hoofd PR van het NatLab, Ed van der Elsken (1925-1990) om foto's. Van der Elsken had in de jaren vijftig en zestig een reputatie opgebouwd van roemrucht straatfotograaf. Hans Hoekstra (1983) won in 2009 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. De schilderije...

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Tupan
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra.pdf

OMSCHRIJVING

Hans Hoekstra (1983) won in 2009 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. De schilderijen van Hoekstra worden bevolkt door dunne, lange, haast tweedimensionale figuren. Zwijgend staren zij van ons weg, hun blik gericht op het oneindige. Alles is in balans, maar bij tijd en wijle bewust perspectivisch onjuist om de spanning in het beeldvlak te versterken.In zijn vroege werk vanaf 2009 is de (menselijke) gestalte hoekig, bijna vlak. ‘Ik vind het interessant om de mens te deformeren tot een soort bouwwerk’, zei hij eens. Dat bijna architecturale wordt nog versterkt door de zeer grote formaten die Hoekstra hanteert. In zijn tekeningen is Hoekstra gedetailleerder dan in zijn schilderijen. Dikwijls gebruikt hij deze (autonome) tekeningen als uitgangspunt voor zijn schilderijen.In het werk van Hoekstra heerst rust, de tijd lijkt stil te staan. Het neemt ons mee in overpeinzing in de ongemakkelijke wereld waar wij allemaal deel van uitmaken.

Wil je het boek lezen?Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Tupan. Lezen Jong Realisme 3 - Hans Hoekstra Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN