Expo '58

Expo '58 - A. Lesage | Tiliboo-afrobeat.com

..., en met name het Atomium, zijn het onderwerp van het Suske en Wiske-verhaal Het machtige monument (2008) ... De 12 beste afbeeldingen van Expo 58 ... ... . Het album is geschreven ter ere van het vijftigjarig bestaan. Het Blake en Mortimer dubbelverhaal De sarcofagen van het 6de continent (2002-2003) speelt zich voor een groot deel af op het terrein van Expo 58. Expo 58, also known as the 1958 Brussels World's Fair (Dutch: Brusselse Wereldtentoonstelling, French: Exposition Universelle et Internationale de Bruxelles), was held from 17 April to 19 October 1958. It was the first major World Expo registered under the Bureau International des Expositions (BIE) after ... Expo '58 - Andere Tijden ... . It was the first major World Expo registered under the Bureau International des Expositions (BIE) after World War II 23-apr-2019 - Expo 1958 Belgium, Brussel-Bruxelles. Bekijk meer idee...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Lesage
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Expo '58.pdf

OMSCHRIJVING

In 2008 is het precies vijftig jaar geleden dat de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel plaatsvond. De herinnering aan Expo ’58 leeft nog altijd bij ontelbare mensen. Tachtig procent van alle Belgen en in totaal meer dan 42 miljoen mensen uit de hele wereld trokkennaar de Heizel om er kennis te maken met een nieuwe wereld die bruiste van vooruitgang. Op de Expo kon men immers de Russische spoetnik bewonderen, een sprekende encyclopedie uittesten en met eigen ogen zien dat het veelbesproken Atomium wel degelijk overeind bleef. In hun zondagse kleren en in een sfeer van grenzeloos optimisme proefden massaal veel bezoekers er voor het eerst softijs, Coca-Cola en Turkse koffie.Ter gelegenheid van vijftig jaar Expo ’58 bundelden de veertien Erfgoedcellen van Vlaanderen hun krachten. Honderden getuigen uit heel Vlaanderen werden geïnterviewd en duizenden foto’s en andere documenten verzameld. Die boeiende anekdotes en unieke foto’s zijn gebundeld in dit feestelijke boek.

Wil je het boek lezen?Expo '58 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Lesage. Lezen Expo '58 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN