De ringvinger

De ringvinger - W. Dunnewold | Tiliboo-afrobeat.com

...gvinger is de vierde vinger van de menselijke hand, vanaf de duim geteld ... Tintelende handen + vingers: oorzaken, symptomen ... ... .. De vinger heet zo omdat hij de (trouw)ring draagt. Vroeger werd gedacht dat er een rechtstreekse bloedverbinding was (de Vena amoris) tussen de ringvinger en het hart.De associatie van het hart en de liefde leidde ertoe dat de ring (het teken van de liefde) om deze vinger gedragen werd. Wat vertelt de verhouding van ring- en wijsvinger over ons? De verhouding tussen de lengte van de ring- en wijsvinger zou bepaalde karaktertrekken en eigenschappen verraden over mannen en vrouwen. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat een langere ringvinger (in vergelijk ... Wat vertelt de verhouding van ring- en wijsvinger over ons ... ... . Zo is het bijvoorbeeld bekend dat een langere ringvinger (in vergelijking met de wijsvinger) bij mannen op een hoog testosterongehalte zou duiden. Pijn in de vinger kan ervaren worden als een kloppende, stekende, krampende, tintelende of zeurende pijn. Je kunt pijn hebben aan één vinger of meerdere vingers. Pijn in de vinger of vingerpijn is vaak het gevolg van een ongeval of een medische aa...

INFORMATIE

AUTEUR
W. Dunnewold
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De ringvinger.pdf

OMSCHRIJVING

De vondst van een ringvinger in een metaalshredderinstallatie is het begin van een bizar onderzoek dat het Haagse rechercheurkoppel Hans Bruijn en Tessa Kloes brengt in de schimmige wereld van de autorecycling. Al snel komt het tweetal achter de identiteit van het slachtoffer en ontdekken ze dat er sprake is van bedreiging en intimidatie. Dan maken ze ook kennis met Dirk ten Wolde, onderzoeker van het Recycling Instituut Nederland. Diens kennis en ontdekkingen brengen gesjoemel met de verwijderingsbijdrage op autowrakken aan het licht. Uiteindelijk stuit het Haagse duo op een goed geregisseerde criminele organisatie. De leden daarvan deinzen er niet voor terug iedereen uit de weg te ruimen die hun plannen dwarsboomt.'Plotseling werd zijn aandacht getrokken door iets dat lag te flonkeren op de band. '''Het zal toch niet waar zijn?'', mompelde hij, ''direct aan het begin al prijs?'' Hij had met Gerrit afgesproken dat hij ringen en andere sierraden mocht pakken en verpatsen. Daarom richtte hij zich half op en strekte zijn hand uit naar het stukje edelmetaal. Maar opeens deinsde hij terug en stond als aan de grond genageld. Die ring zat nog aan een vinger! Het leek een eeuwigheid te duren - in werkelijkheid waren het enkele seconden - voordat hij zichzelf weer onder controle had, maar toen realiseerde hij zich dat hij iets moest doen. De band stoppen, was zijn eerste gedachte...'De ringvinger is uiterst spannend, knap geschreven en goed opgebouwd. De dialogen zijn vloeiend en de schrijver werkt op overtuigende wijze naar een verrassende ontknoping toe.Wim Dunnewold is geboren in 1961 en opgegroeid in Heemskerk (Noord-Holland). Na zijn middelbare school studeerde hij bedrijfseconomie in Rotterdam. Na zijn studie en militaire dienst is hij werkzaam geweest als beleidsmedewerker en onderzoeker. In zijn tijd als onderzoeker is hij getrouwd en vader geworden van drie kinderen. In diezelfde tijd kwam hij ook in aanraking met de autorecyclingwereld. Momenteel woont en werkt hij in Rotterdam.

Wil je het boek lezen?De ringvinger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W. Dunnewold. Lezen De ringvinger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN