Ondernemen voor transitie

Ondernemen voor transitie - Michiel van Yperen | Tiliboo-afrobeat.com

...men voor transitie geeft een analysemodel hoe dit soort transities realiseerbaar is ... Boek: Ondernemen voor transitie - Geschreven door Sophie ... ... . Een analyse van de keten, van weerstanden en actoren die een rol spelen. Naast de evidente ingrediënten als innovatie, lerende organisatie en tastbaar, denken de auteurs op een hoog systeem abstractieniveau. Ondernemen voor transitie laat zien hoe zulke koplopers een cruciale rol spelen in de transitie naar een nieuw tijdperk waarin ondernemen anders - en beter - kan. Een toekomst waarin schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen normaal is. ... 2020, opmars van de transitie-ondernemer ... . Een toekomst waarin schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen normaal is. Het boek introduceert de transitieaanpak als manier om ruimte te maken voor fundamentele verandering. Ondernemen voor transitie van Michiel van Yperen, Chris Roorda, Sophie Buchel, 9789024405879 voor € 24,00 bij Businezz. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Ondernemen voor ...

INFORMATIE

AUTEUR
Michiel van Yperen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ondernemen voor transitie.pdf

OMSCHRIJVING

Ondernemen voor transitie 1e druk is een boek van Michiel van Yperen uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024405879 Een handelaar in groente en fruit die zich inspant voor de bodemkwaliteit in Afrika. Een kledinginkoper die een leasemodel voor spijkerbroeken introduceert. Beiden zijn ondernemers die inzien dat de huidige gang van zaken in hun sector onvolhoudbaar is en buiten de gebaande paden werken aan werkelijke verandering. Ondernemen voor transitie laat zien hoe zulke koplopers een cruciale rol spelen in de transitie naar een nieuw tijdperk waarin ondernemen anders - en beter - kan. Een toekomst waarin schoon, mensvriendelijk en winstgevend ondernemen normaal is.Het boek introduceert de transitieaanpak als manier om ruimte te maken voor fundamentele verandering. Aan bod komen de ervaringen die zijn opgedaan binnen het bedrijvennetwerk van MVO Nederland, in de sectoren leer, textiel, tuinbouw, maritiem, stedelijke ontwikkeling en chemie. In elk van deze sectoren zijn duurzame doorbraken dichterbij gebracht door het opschudden en uitdagen van de sector, het realiseren van iconische innovaties, vinden van nieuwe belangen en kansen, en door het verbinden tussen de 'voorhoede' en de volgers.Geïllustreerd met inspirerende verhalen van koplopers biedt Ondernemen voor transitie lessen en praktische handvatten aan bestuurders, procesbegeleiders, ondernemers en veranderaars voor het versnellen en richtinggeven van transities. Zodat de koplopers van nu de trendsetters van straks zullen blijken.Michiel van Yperen is senior projectleider bij MVO Nederland. Chris Roorda en Sophie Buchel zijn als onderzoeker en adviseur verbonden aan DRIFT.

Wil je het boek lezen?Ondernemen voor transitie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michiel van Yperen. Lezen Ondernemen voor transitie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN