De Kim-dynastie

De Kim-dynastie - Casper van der Veen | Tiliboo-afrobeat.com

...im-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim Jong-un ... De Kim-dynastie | Boeken ... . De Kim-familie regeert al meer dan zeventig jaar met ijzeren vuist over het Aziatische land, dat ondanks armoede en voedseltekorten de internationale gemeenschap bedreigt met kernwapens, langeafstandsraketten en cyberaanvallen. Noord Korea in handen van de Kim-Dynastie Noord Korea, Kim Il-Sung wordt er nog steeds vereerd als een god en is ondanks zijn dood in 1994 nog altijd officieel president. De stichter van dit communistische land is de grootvader van de huidige machthebber Kim Jong-Un. Noord Korea kent daarmee als enig communist ... De Kim-dynastie - OVT - NPO Radio 1 ... . De stichter van dit communistische land is de grootvader van de huidige machthebber Kim Jong-Un. Noord Korea kent daarmee als enig communistisch land een dynastieke opvolging. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim Jong-un. De Kim-fa...

INFORMATIE

AUTEUR
Casper van der Veen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De Kim-dynastie.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vraag klinkt de afgelopen tijd geregeld wanneer het over Noord-Korea gaat. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim Jong-un. De Kim-familie regeert al meer dan zeventig jaar met ijzeren vuist over het Aziatische land, dat ondanks armoede en voedseltekorten de internationale gemeenschap bedreigt met kernwapens, langeafstandsraketten en cyberaanvallen.Van der Veen prikt door mythes en clickbait heen om zo het echte Noord-Korea bloot te leggen. Hier zien we geen onvoorspelbaar, gestoord of irrationeel bewind, maar een machiavellistisch en strategisch calculerend systeem dat alles doet om aan de macht te blijven. De 25 miljoen Noord-Koreaanse burgers krijgen in dit boek ook de rol die ze in andere media wordt ontzegd. Ze zijn geen willoze gehersenspoelde robots, maar mensen met overtuigingen, dromen en ervaringen - net als elders ter wereld.In De Kim-dynastie blijven werkelijk gebeurde absurde situaties niet onderbelicht. Een greep: de ontvoering van een Zuid-Koreaanse topregisseur en -actrice door Kim Jong-il om propagandafilms te maken, hoe een van de Kims zijn recht op de troon verloor door een trip met een vals paspoort naar Tokio en hoe Pyongyang een passagiersvliegtuig opblies in de hoop de Olympische Spelen in Seoul te frustreren. Van der Veen biedt de lezer een helder overzicht van de recente geschiedenis van Noord-Korea en een beter begrip van de modus operandi van het huidige bewind.

Wil je het boek lezen?De Kim-dynastie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Casper van der Veen. Lezen De Kim-dynastie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN