Het zevende kruis

Het zevende kruis - Anna Seghers | Tiliboo-afrobeat.com

...vende kruis (Duits: Das siebte Kreuz) is een roman geschreven door Anna Seghers ... Broekhuis | Het zevende kruis, Anna Seghers ... .Het verhaalt over de vlucht van zeven gevangenen uit een Duits concentratiekamp tijdens het Derde Rijk.Reeds in 1938 begon Seghers met „Das siebte Kreuz" terwijl ze in het buitenland verbleef en dus Exilliteratur schreef. Het eerste hoofdstuk verscheen in 1939 in het Moskovische Tijdschrift ... 'Het zevende kruis' laat zien hoe het fascisme in Duitsland vanaf 1933 het dagelijks leven in zijn greep kreeg en het land veranderde in een totalitaire staat. Alle personages moeten kiezen tussen liefde en verraad, leven en dood, keuzes ... Het zevende kruis | De Volkskrant ... . Alle personages moeten kiezen tussen liefde en verraad, leven en dood, keuzes die ongekende krachten in hen losmaken. Toon meer Toon minder. Het zevende kruis blijft leeg. Georg Heisler, de hoofdpersoon van de roman, kan naar Nederland ontkomen....

INFORMATIE

AUTEUR
Anna Seghers
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het zevende kruis.pdf

OMSCHRIJVING

Duitsland, 1937. Uit het concentratiekamp Westhofen ontsnappen zeven gevangenen. Kampcommandant Fahrenberg is des duivels. Hij zweert de vluchtelingen binnen zeven dagen te zullen pakken en laat uit de platanen op de binnenplaats alvast zeven kruisen maken. De Gestapo organiseert een genadeloze klopjacht. Een voor een worden de mannen binnengebracht, ondervraagd, mishandeld en uiteindelijk vermoord. Alleen de zevende gevangene, Georg Heisler, is nog niet opgepakt. Er ontstaat een razend spannend kat-en-muisspel. De omgeving wordt hermetisch afgesloten en Heislers familie en vrienden worden dag en nacht in de gaten gehouden. Lukt het Heisler om uit handen van zijn beulen te blijven? 'Het zevende kruis' laat zien hoe het fascisme in Duitsland vanaf 1933 het dagelijks leven in zijn greep kreeg en het land veranderde in een totalitaire staat. Alle personages moeten kiezen tussen liefde en verraad, leven en dood, keuzes die ongekende krachten in hen losmaken.

Wil je het boek lezen?Het zevende kruis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anna Seghers. Lezen Het zevende kruis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN