Dat had je gedacht!

Dat had je gedacht! - Marc Slors | Tiliboo-afrobeat.com

... november zendt Human wekelijks het televisieprogramma Dat had je gedacht uit over helder denken en de momenten dat ons brein ons in de steek laat ... Dat had je gedacht! - De Eenhoorn ... . Goed om te weten: wij zijn irrationeel In de aanloop naar ons nieuwe programma Dat Had Je Gedacht neemt eindredacteur Maarten van den Heuvel je alvast mee in de wereld van denkfouten en irrationaliteit. Dat had je gedacht! plaatst vraagtekens bij het idee dat er een wetenschappelijk antwoord is op een filosofische vraag die eeuwenoud is. De hersenwetenschap maakt heel goed duidelijk dat de mens in werkelijkheid anders functioneert dan hij denkt. Maar daarbij toont ze niet aan dat ... Dat Had je Gedacht gemist? Kijk het op TVblik! ... . De hersenwetenschap maakt heel goed duidelijk dat de mens in werkelijkheid anders functioneert dan hij denkt. Maar daarbij toont ze niet aan dat wij in een permanente illusie leven. Dat had je gedacht. Zijn we eigenlijk wel zo slim als we denken? Ons brein, hoe slim ook, houdt ons regelmatig voor de gek. Hoe zit dat? ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marc Slors
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Dat had je gedacht!.pdf

OMSCHRIJVING

Hebben de hersenwetenschappen het failliet van de vrije wil nu wel of niet aangetoond? In de lawine aan recent verschenen brein- en hersenboeken blijft die vraag opvallend onbeantwoord. Tijd dus voor een goed leesbaar en gedegen boek over deze cruciale kwestie. Dat had je gedacht! plaatst vraagtekens bij het idee dat er een wetenschappelijk antwoord is op een filosofische vraag die eeuwenoud is. De hersenwetenschap maakt heel goed duidelijk dat de mens in werkelijkheid anders functioneert dan hij denkt. Maar daarbij toont ze niet aan dat wij in een permanente illusie leven. Integendeel: het mensbeeld dat de hersenwetenschap ons voorschotelt sluit in feite naadloos aan bij onze dagelijkse ervaring. In een goed lopend betoog en met tal van verduidelijkende voorbeelden levert Marc Slors een bijdrage aan het nationale breindebat van het afgelopen jaar. Zijn stelling: hersenwetenschap verandert onze kijk op de rol van bewustzijn, maar zegt zo goed als niets over de vrije wil. Dat had je gedacht! is een voortreffelijk inleidend boek, geschikt voor een algemeen publiek met belangstelling voor filosofie en wetenschap. In het bijzonder voor psychologen, journalisten, filosofen, studenten en neurologen. Prikkelend, analytisch, overzichtelijk en uiterst leerzaam.

Wil je het boek lezen?Dat had je gedacht! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc Slors. Lezen Dat had je gedacht! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN