Verstandelijke beperking en dementie

Verstandelijke beperking en dementie - Diana Kerr | Tiliboo-afrobeat.com

... bij mensen met een verstandelijke handicap Dementie bij mensen met een verstandelijke handicap 13 Bij Lewy Body dementie zijn in eerste instantie vooral de aandachtsstoornissen en benoemproblemen opvallend ... Dementieschaal voor mensen met een verstandelijke ... - BSL ... . Het geheugen en het uitvoeren van handelingen blijven meestal nog lange tijd goed. Het vaststellen van dementie wordt bemoeilijkt door de aanwezigheid van een verstandelijke beperking, het karakteristieke gedrag en andere aandoeningen die dementieachtige symptomen kunnen geven. Hoe ernstiger de verstandelijke beperking, hoe ingewikkelder achteruitgang in functioneren en dementie zijn vast te stellen. Verstandelijke beperking en dementie is een heel praktisch naslag werk wat op g ... Verstandelijke beperking & dementie ... . Hoe ernstiger de verstandelijke beperking, hoe ingewikkelder achteruitgang in functioneren en dementie zijn vast te stellen. Verstandelijke beperking en dementie is een heel praktisch naslag werk wat op geen enkele koffietafel mag ontbreken. Diana Kerr is er in geslaagd op duidelijke wijze kennis te verstrekken over zowel het verloop van het dementeringsproces als het unctioneren van iemand met een verstandelijke beperking.Hierdoor krijg je...

INFORMATIE

AUTEUR
Diana Kerr
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verstandelijke beperking en dementie.pdf

OMSCHRIJVING

Verstandelijke beperking en dementie 1e druk is een boek van Diana Kerr uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044126099 Over het boek: De vergrijzing is een algemeen maatschappelijk fenomeen. Het doet zich ook voor bij mensen met een verstandelijke beperking, van wie de levensverwachting in de voorbije eeuw aanzienlijk is gestegen. Dit brengt echter een belangrijke toename van het aantal personen met dementie met zich mee, in het bijzonder bij mensen met downsyndroom, bij wie dementie zich beduidend vroeger in de levensloop manifesteert. Om die mensen een goede oude dag te bezorgen, is een zorgverlening nodig die hun levenskwaliteit optimaal kan garanderen, van de sociale relaties tot de juiste huisvesting, van de wekelijkse kapbeurt tot de juiste dagelijkse medicatie. Dit boek pleit voor een begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking en dementie die mr inhoudt dan een goede medische opvang. De auteur geeft inzicht in de wijze waarop de gepaste zorg verstrekt kan worden, met telkens aandacht voor zowel de basisgegevens als voor de meer gespecialiseerde onderwerpen. Zij licht ook toe dat de situatie van mensen met een verstandelijke beperking en dementie niet als eengeval apartmag worden gezien, maar inclusief tot de maatschappij behoort. Dit is een toetssteen, een criterium waaraan de mate van zorgverbreding voor zowel ouderen- als gehandicaptenzorg gemeten kan worden. Deze publicatie is bestemd voor professionele hulpverleners, maar evenzeer voor de mantelzorger en mensen die zonder vooropleiding met deze problematiek geconfronteerd worden. Ze is ook een leidraad voor familieleden. Uit de inhoud: Wat is een verstandelijke beperking?Wat is dementie?DiagnoseWerken met verschillende realiteitenGoede communicatie behoudenTherapeutische interventiesMoeilijk hanteerbaar gedragInspelen op de pijnbeleving van mensen met dementie en een verstandelijke beperkingErvaringen en behoeftes van lotgenotenMensen begeleiden om goed te etenGoede materi le omgeving cre renRol van (nieuwe) technologieZorg rondom het levenseindeBegeleiding van familieledenMedicatieZorgmodellenPleidooi voor de toekomst. Over de auteur(s): Diana Kerr is verbonden aan de University of Edinburgh. Ze doet er onderzoek en geeft vorming over dementie en verstandelijke beperking. Dit boek is de Nederlandstalige versie van Understanding Learning Disability and Dementia. Developing Effective Interventions. Het werd vertaald op initiatief van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, SENSteunpunt Expertisenetwerken en Downsyndroom Vlaanderen.

Wil je het boek lezen?Verstandelijke beperking en dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diana Kerr. Lezen Verstandelijke beperking en dementie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN