Klok zonder wijzers

Klok zonder wijzers - Carson McCullers | Tiliboo-afrobeat.com

...alsof de thematiek van haar laatste roman, Klok zonder wijzers (1961) in de staart bijt van de eersteling die de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers (1917-1967) publiceerde: Het hart is een eenzame jager waarmee ze bekend werd ... De klok zonder wijzers.. | Mamaplaats ... . Dit boek werd op deze website eerder gerecenseerd. Beide romans spelen in het zuiden van de Verenigde Staten (Georgia) van Amerika en gaan primair over ... Klok zonder wijzers (Paperback). Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we vier mannen. De... Klok zonder wijzers is zondermeer sterk te noemen. McCullers schrijft een boeiend en samenhangend verhaal rondom vier esse ... Recensie van Roosje de Vries over Klok zonder wijzers ... ... . Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we vier mannen. De... Klok zonder wijzers is zondermeer sterk te noemen. McCullers schrijft een boeiend en samenhangend verhaal rondom vier essentiële thema's: eenzaamheid, onbeantwoorde liefde, intolerantie en vooroordelen en geheimen en verlossing. Dit doet ze op bijzondere wijze. Kies een klok, bijvoorbeeld t/m 12 of 24 uur of een klok met Romeinse c...

INFORMATIE

AUTEUR
Carson McCullers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Klok zonder wijzers.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 1953. In een stadje in Georgia, in het zuiden van de Verenigde Staten, volgen we vier mannen. De negenendertigjarige J.T. Malone, drogist en apotheker, hoort dat hij ongeneeslijk ziek is en probeert in het reine te komen met zijn geweten vanwege zijn "verspilde leven'. Fox Clane, een oude rechter, verzet zich tegen integratie van de zwarte bevolking en verlangt naar de oude waarden van het Zuiden. Zijn dwarse, idealistische kleinzoon Jester koestert heimelijk gevoelens voor Sherman, een zwarte weesjongen met blauwe ogen. Sherman, die te vondeling is gelegd in de kerk, worstelt met zijn identiteit. Gaandeweg blijkt dat hun levens onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.In deze laatste roman van Carson McCullers komen al haar thema's samen: eenzaamheid, onbeantwoorde liefde, intolerantie en vooroordelen, geheimen en verlossing.

Wil je het boek lezen?Klok zonder wijzers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carson McCullers. Lezen Klok zonder wijzers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN