Briljant groen

Briljant groen - Stefano Mancuso | Tiliboo-afrobeat.com

...n bij Briljant groen. Een leuk boek. De schrijver suggereert dat er nog heel veel te onderzoeken valt aan planten en in het bijzonder aan hun vermogen te reageren op hun omgeving vanuit een toestand die op intelligentie lijkt ... Briljant groen - Stefano Mancuso;;Allessandra Viola ... ... . Geschreven bij Briljant groen. Een leuk boek. De schrijver suggereert dat er nog heel veel te onderzoeken valt aan planten en in het bijzonder aan hun vermogen te reageren op hun omgeving vanuit een toestand die op intelligentie lijkt. Briljant groen. De intelligentie van planten Stefano Mancuso Alessandra Viola. Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Merkwaardig genoeg golden pla ... Nederlandse X5 is briljant en groen - Autoblog.nl ... . Briljant groen. De intelligentie van planten Stefano Mancuso Alessandra Viola. Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Merkwaardig genoeg golden planten eeuwenlang als schepsels van een lagere orde, ietsje boven ...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefano Mancuso
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Briljant groen.pdf

OMSCHRIJVING

Zonder de planten die ons met voedsel, energie en zuurstof verzorgen, zouden wij op aarde nog geen week overleven. Merkwaardig genoeg golden planten eeuwenlang als schepsels van een lagere orde, ietsje boven de levenloze wereld. Sinds kort heeft wetenschappelijk onderzoek bevestigd wat Darwin al vermoedde: dat planten ondanks hun (schijnbare) onbeweeglijkheid over verbazingwekkende vaardigheden beschikken, en zelfs over intelligentie.Behalve de vijf zintuigen van de mens beschikken planten nog over minimaal vijftien andere. Om elektromagnetische velden te scannen, de zwaartekracht van bloemen, takken en bladeren te berekenen en de chemische substanties van hun leefmilieu te analyseren. Met reukstoffen waarschuwen ze elkaar voor vijandige planteneters of lokken ze dieren aan om hen bij te staan in de verdediging. Met hun wortels vormen ze enorme netwerken en laten informatie over hun leefomgeving circuleren. Zonder bewegelijke organen hebben zij een vorm van 'zwermintelligentie' ontwikkeld die hun overleven veiligstelt.Wat planten zeker niet doen, is vegeteren. Meer kennis van hun buitengewoon slimme strategieën en vaardigheden kan ons bijvoorbeeld leren afstand te doen van pesticiden, of hun nano-intelligente systemen als voorbeeld te gebruiken voor computers en complexe netwerken.Niet voor niets stellen vooraanstaande wetenschappers planten inmiddels op dezelfde evolutionaire trede als dieren. Stefano Mancuso geeft ons een uiterst toegankelijk geschreven inkijk in de fascinerende wereld van hun vaardigheden en intelligentie.

Wil je het boek lezen?Briljant groen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefano Mancuso. Lezen Briljant groen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN