De kwaliteitsmonitor bso

De kwaliteitsmonitor bso - Kohnstamm Instituut | Tiliboo-afrobeat.com

...NCKO-Kwaliteitsmonitor voor kinderdagverblijven uit 2009 hebben kinderdagverblijven een instrument in handen om de kwaliteit zichtbaar te maken en te meten op een wijze die wetenschappelijk gevalideerd is ... De kwaliteitsmonitor bso - Marianne Boogaard ... ... . Met deze Kwaliteitsmonitor BSO is nu eenzelfde kwaliteitsmeting mogelijk voor de buitenschoolse opvang. De dvd en de cd-rom zijn achter in dit boek te vinden. Deze Kwaliteitsmonitor BSO is het instrument waarmee BSO-organisaties of -locaties zelf een beeld kunnen krijgen van de pedagogische kwaliteit van de opvang die zij bieden. Klik hier voor een downloadbare observatielijst (PDF). In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt vanaf 2017 de kwaliteit van de kinderopvang weer in beeld gebracht. Onder ... De Kwaliteitsmonitor BSO - Uitgeverij SWP ... . Klik hier voor een downloadbare observatielijst (PDF). In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt vanaf 2017 de kwaliteit van de kinderopvang weer in beeld gebracht. Onder de naam Landelijke Kwaliteit...

INFORMATIE

AUTEUR
Kohnstamm Instituut
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De kwaliteitsmonitor bso.pdf

OMSCHRIJVING

Goede kinderopvang biedt kinderen veiligheid en ontwikkelingskansen. Hoe kun je te weten komen of je deze veiligheid en ontwikkeling als kinderopvangorganisatie realiseert? Met de NCKO-Kwaliteitsmonitor voor kinderdagverblijven uit 2009 hebben kinderdagverblijven een instrument in handen om de kwaliteit zichtbaar te maken en te meten op een wijze die wetenschappelijk gevalideerd is. Met deze Kwaliteitsmonitor BSO is nu eenzelfde kwaliteitsmeting mogelijk voor de buitenschoolse opvang.Het model onderscheidt zes interactievaardigheden gericht op kinderen van 4 tot 13 jaar: emotionele ondersteuning, respect voor autonomie, regie en leiding, praten en uitleggen, ontwikkelingsstimulering en begeleiden van sociale interacties. Voorbeeldfragmenten van deze vaardigheden zijn te vinden op de dvd. Er is een checklist opgenomen voor de Observatielijst kwaliteit van de leefomgeving en bij de Groepsmeter voor sociale contacten hoort een cd-rom met instructie en een Excel-programma voor het uitvoeren van de berekeningen. De dvd en de cd-rom zijn achter in dit boek te vinden.Deze Kwaliteitsmonitor BSO is het instrument waarmee BSO-organisaties of -locaties zelf een beeld kunnen krijgen van de pedagogische kwaliteit van de opvang die zij bieden.

Wil je het boek lezen?De kwaliteitsmonitor bso in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kohnstamm Instituut. Lezen De kwaliteitsmonitor bso Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN