Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde

Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

... overigens ook belangrijke bronnen voor dit boek ... Probleemgeoriënteerd denken in de kindergeneeskunde ... . Een voordeel van 'Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde' is daarentegen wel dat je er snel door heen kunt gaan en het een aardig overzicht geeft van de belangrijke diagnostische problemen in de praktijk. Probleemgeoriënteerd denken in de interne geneeskunde 2e druk is een boek uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058981776 Probleemgeoriënteerd denken in de interne geneeskunde is een boek van Tijdstroom, Uitgeverij de schappen op algemene afdelingen interne geneeskunde of chirurgie, waar tegenwoor-dig veel van deze problematiek actueel is. Wij denken dat naast de medische student ook v ... Probleemgeoriënteerd denken in de longgeneeskunde ... . Wij denken dat naast de medische student ook verpleegkundigen, paramedici, psychologen en artsen in opleiding tot huisarts of medisch specialist veel relevante...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde.pdf

OMSCHRIJVING

Patiënten presenteren zich doorgaans met aspecifieke klachten die zich bij verschillende ziekten kunnen voordoen. Artsen hanteren daarom doorgaans een probleemgeoriënteerd denkmodel om een goede diagnose te stellen. Echter, medische studenten worden veelal thematisch geschoold waarbij gebruik gemaakt wordt van algemene, brede leerboeken. Aldus is het risico groot dat er een kloof ontstaat tussen de academische systematiek en de klinische praktijk. Om die reden is al in 1994 (in het raamplan voor het medisch onderwijs) vastgesteld dat het geneeskundig curriculum een probleemgeoriënteerde invalshoek moest krijgen. Dit boek wil een basis bieden voor het aanleren en aanscherpen van het probleemgeoriënteerde denken in de -interne- geneeskunde. Aan de hand van 29 casus wordt de lezer gedwongen zich het klinisch redeneren eigen te maken; aanvankelijk op grond van de klacht of het initiële beeld, later mede op basis van uitkomsten van uitgevoerd onderzoek en nieuwe feiten en gegeven opties. Deze klinische analyses zijn buitengewoon verhelderend voor studenten, co-assistenten en artsen.

Wil je het boek lezen?Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Probleemgeorienteerd denken in de interne geneeskunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN