Bazip, Deibel en andere verhalen

Bazip, Deibel en andere verhalen - C. Buddingh' | Tiliboo-afrobeat.com

...ip, Deibel en andere verhalen zijn deze beste verhalen gebundeld ... Bazip, Deibel en andere verhalen door C. Buddingh' ... . Van De avonturen van Bazip Zeehok tot het voetbalverhaal 'Leve het bruine monster'; van 'Krijn kan weer pissen' en 'Daar ga je, Deibel!' tot poësie en prose - microverhaaltjes op het snijpunt van proza en poëzie. In Bazip, Deibel en andere verhalen zijn deze beste verhalen gebundeld. Van De avonturen van Bazip Zeehok tot het voetbalverhaal 'Leve het bruine monster'; van 'Krijn kan weer pissen' en 'Daar ga je, Deibel!' tot poësie en prose - microverhaaltjes op het snijpunt van poëzie en proza. In Bazip, Deibel en andere verhalen zijn deze beste verhalen g ... Bazip, Deibel en andere verhalen : de beste verhalen van C ... ... . In Bazip, Deibel en andere verhalen zijn deze beste verhalen gebundeld. Van De avonturen van Bazip Zeehok tot het voetbalverhaal "Leve het bruine monster'; van "Krijn kan ...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Buddingh'
DIMENSIE
6,4 MB
BESTANDSNAAM
Bazip, Deibel en andere verhalen.pdf

OMSCHRIJVING

C. Buddingh' (1918-1985) was een van de populairste en toegankelijkste dichters van zijn generatie. Hij introduceerde het alledaagse taalgebruik in de poëzie en bracht dit onder de aandacht van het grote publiek. Zijn stem riep bij voorbaat een glimlach op, terwijl in zijn werk ernst en melancholiesteeds vaker de boventoon voerden. Buddingh' voelde de (literaire) tijdgeest uitstekend aan en zijn oeuvre geldt dan ook als een belangrijke barometer van de naoorlogse literatuur in Nederland. Hoewel Buddingh' zijn grootste bekendheid dankt aan zijn gedichten – denk bijvoorbeeld aan evergreens als "De blauwbilgorgel' en "Pluk de dag' – mag een deel van zijn proza zeker ook tot de klassiekers worden gerekend. In Bazip, Deibel en andere verhalen zijn deze beste verhalen gebundeld. Van De avonturen van Bazip Zeehok tot het voetbalverhaal "Leve het bruine monster'; van "Krijn kan weer pissen' en "Daar ga je, Deibel!' tot poësie en prose – microverhaaltjes op het snijpunt van proza en poëzie. Verzameld en ingeleid door Buddingh'-biograaf en -kenner bij uitstek Wim Huijser.

Wil je het boek lezen?Bazip, Deibel en andere verhalen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Buddingh'. Lezen Bazip, Deibel en andere verhalen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN