Latijnse citaten en gezegden

Latijnse citaten en gezegden - G.J.M. Bartelink | Tiliboo-afrobeat.com

...st met meer dan 680 Latijnse spreuken, citaten, uitspraken en gezegden met de Nederlandse vertaling en verklaring in een alfabetische lijst ... Latijnse citaten en gezegden - Boekwinkeltjes.nl ... . Latijnse spreuken en citaten, met de betekenis van die Latijnse spreuk of citaat in het Nederlands erbij. De spreuken in de Latijnse taal kun je gebruiken om je huiswerk voor school te maken, of je kunt Latijnse spreuken plaatsen als status update op sociale media zoals Facebook, WhatsApp, Twitter of Skype. Op de pagina Latijnse citaten en gezegden van mr. Bouwe Brouwer vindt u meer dan 1400 Latijnse citaten, gezegden en spreuken. Deze pagina ... Webstek van Bouwe Brouwer - Latijnse citaten en gezegden ... . Op de pagina Latijnse citaten en gezegden van mr. Bouwe Brouwer vindt u meer dan 1400 Latijnse citaten, gezegden en spreuken. Deze pagina is onderdeel van de webstek van Bouwe Brouwer, www.bouwebrouwer.nl Deze lijst van Latijnse spreekwoorde...

INFORMATIE

AUTEUR
G.J.M. Bartelink
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Latijnse citaten en gezegden.pdf

OMSCHRIJVING

De invloed van Latijnse citaten op het Nederlands is groter dan menigeen denkt. Veel Nederlandse zegswijzen zijn letterlijk uit het Latijn overgenomen (nolens volens, sub rosa) of zijn van een Latijns citaat afgeleid (potius sero quam nunquam - beter laat dan nooit, pia fraus - een leugentje om bestwil). Prisma Latijnse citaten en gezegden biedt een boeiende verzameling van duizenden uitspraken uit tweeduizend jaar Latijnse teksten. Vanzelfsprekend is het merendeel ontleend aan werken uit de klassieke oudheid, waarbij grote dichters en redenaars als Ovidius, Vergilius en Cicero ruim vertegenwoordigd zijn. Maar ook de Middeleeuwen en de Renaissance hebben een schat aan Latijnse spreuken, vaak in rijm, opgeleverd. Waar mogelijk is naast de vertaling ook de vindplaats van de citaten gegeven. Mede door het trefwoordenregister en een persoonsregister is Latijnse citaten en gezegden niet alleen een vermakelijk en boeiend leesboek, maar ook een zeer handig naslagwerk.

Wil je het boek lezen?Latijnse citaten en gezegden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.J.M. Bartelink. Lezen Latijnse citaten en gezegden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN