Heerlijke nieuwe wereld

Heerlijke nieuwe wereld - Aldous Huxley | Tiliboo-afrobeat.com

...ew World is een dystopische sciencefictionroman uit 1932 van de Britse schrijver Aldous Huxley ... De heerlijke nieuwe wereld van bol.com - Elsevier Weekblad ... .Het boek is in het Nederlands eerst vertaald als Het soma-paradijs (John Kooy, 1934) en later als Heerlijke nieuwe wereld (Maurits Mok, 1971 en Pauline Moody, 1999 Heerlijke nieuwe wereld heeft mij zeker doen nadenken over bepaalde pijlers waar onze huidige maatschappij, en die van Huxley (1932), op gebaseerd zijn. Zo laat hij zijn personages op sublieme wijze in dialoog gaan over thema's als geloven, lief ... bol.com | Heerlijke nieuwe wereld, Aldous Huxley ... ... . Zo laat hij zijn personages op sublieme wijze in dialoog gaan over thema's als geloven, liefde, geluk en leed. In dat opzicht blinkt Huxley zeker uit. De titel, Heerlijke nieuwe wereld, wordt een aantal keer letterlijk in het boek genoemd. Bijvoorbeeld op bladzijde 144: 'O heerlijke nieuwe wereld,' herhaalde hij. 'O heerli...

INFORMATIE

AUTEUR
Aldous Huxley
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Heerlijke nieuwe wereld.pdf

OMSCHRIJVING

HEERLIJK NIEUWE WERELDHeerlijke nieuwe wereld, de befaamde toekomstroman van Ridous Huxiey (10914-1963), hoort beschikbaar te zijn voor elke nieuwe generatie. Dankzij de nieuwe vertaling van Pauline Moody zal deze klassieke roman ook in de eenentwintigste eeuw met veel genoegen gelezen worden...Ver in de toekomst hebben de wereldheersers eindelijk de ideale maatschappij gecreëerd. In laboratoria over de hele wereld is met behulp van genetica de perfecte mens gemaakt. Van de hoge Rifa-plus leidende klasse tot de Epsilon-minus imbecielen voor slaafse arbeid wordt de mens gekweekt en opgeleid tot tevredenheid met zijn gepredestineerde rol Maar in deze perfecte wereld leeft een mens, die je een productiefout zou kunnen noemen: een persoonlijkheid met een eigen gevoels- en denkwereld...Buitengewoon profetisch, is Heerlijke nieuwe wereld een van de meest invloedrijke boeken van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?Heerlijke nieuwe wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aldous Huxley. Lezen Heerlijke nieuwe wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN