Bijzonder bestraft

Bijzonder bestraft - W.E. Meiboom | Tiliboo-afrobeat.com

...eiboom, Bijzonder Bestraft. Context, analyse en waardering van de bijzndere rechtspraak door de Kamer Groningen van het Bijzonder Gerechtshof Leeuwarden en van cassaties in Groningse zaken van Hattum, Wiene Published in: Rechtsgeleerd Magazijn Themis BIJZONDER BESTRAFT Context, analyse en waardering van de bijzondere rechtspraak door de Kamer Groningen van het Bijzonder Gerechtshof Leeuwarden en cassaties in Groningse zaken PROEFSCHRIFT ter verkrijging van de graad van Doctor aan de Universiteit Leiden, op gezag van Rector Magnificus prof ... Bijzonder Bestraft door W.E. Meiboom - Boekhandel Douwes ... . mr. C.J.J.M. Stolker, Bijzonder bestraft 1e druk is een boek van W.E. Meiboom uitgegeven bij Boekhandel van der Meer. ISBN 9789463183215 BIJZONDER BESTRAFTOp 16 augustus 1944 maakte minister J.A.W. Burger bekend dat in Londen wetsbesluiten voor bijzondere rechtspleging waren uitg ... PDF Cover Page - Universiteit Leiden ... . mr. C.J.J.M. Stolker, Bijzonder bestraft 1e druk is een boek van W.E. Meiboom uitgegeven bij Boekhandel van der Meer. ISBN 9789463183215 BIJZONDER BESTRAFTOp 16 augustus 1944 maakte minister J.A.W. Burger bekend dat in Londen wetsbesluiten voor bijzondere rechtspleging waren uitg...

INFORMATIE

AUTEUR
W.E. Meiboom
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Bijzonder bestraft.pdf

OMSCHRIJVING

Bijzonder bestraft 1e druk is een boek van W.E. Meiboom uitgegeven bij Boekhandel van der Meer. ISBN 9789463183215 BIJZONDER BESTRAFTOp 16 augustus 1944 maakte minister J.A.W. Burger bekend dat in Londen wetsbesluiten voor bijzondere rechtspleging waren uitgevaardigd om oorlogsgerelateerde misdrijven te berechten. Voor de berechting van collaborateurs met de bezetter werd in september 1944 het Tribunaalbesluit uitgevaardigd. Voor de berechting in eerste aanleg van oorlogsgerelateerde misdrijven werden vijf Bijzondere Gerechtshoven opgericht, met 22 verschillende Kamers. Van de uitspraken in eerste aanleg kon, na toestemming, cassatie verzocht worden bij de Bijzondere Raad van Cassatie. Er is veel geschreven over de bijzondere rechtspleging. Veel studies zijn gebaseerd op de gedrukte jurisprudentie of op individuele zaken. Deze studie is daarentegen gebaseerd op de bestudering van alle 595 zittingsdossiers van één Kamer van een Bijzonder Gerechtshof: de Kamer Groningen van het Bijzonder Gerechtshof Leeuwarden en van cassaties van Groningse zaken. Naast oorlogsgerelateerde misdrijven werden in de Kamers van de Bijzondere Gerechtshoven ook internationale oorlogsmisdrijven berecht. In de Kamer Groningen is dat in 22 zaken gebeurd.

Wil je het boek lezen?Bijzonder bestraft in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.E. Meiboom. Lezen Bijzonder bestraft Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN