Dora en de Minotaurus

Dora en de Minotaurus - Slavenka Drakulic | Tiliboo-afrobeat.com

...n de Minotaurus 'Na Picasso, slechts God ... Dora en de verjaardagswensen 9789089417107 9089417109 ... ... .' - Dora Maar. Dora Maar was meer dan de geliefde en muze van een van de grootste genieën van de twintigste eeuw: Pablo Picasso. Al voor hun relatie was zij een succesvolle fotografe en een van de meest flamboyante figuren uit de Parijse avant-garde. Slavenka Drakulic Dora en de Minotaurus recensie en informatie over de inhoud van deze roman over Dora Maar en Pablo Picasso. Op 24 juni 2020 verschijnt bij Uitgeve ... Slavenka Drakulić - Dora en de Minotaurus - Uitgeverij Orlando ... . Op 24 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Orlando de Nederlandse vertaling van Dora i Minotaur de biografische roman van de Kroatische schrijfster Slavenka Drakulic. Slavenka Drakulic Dora en de Minotaurus Recensie en informatie over de inhoud van deze roman van Slavenka Drakulic - Dora en de Minotaurus Dora Maar, de geliefde en muze die Picasso het meest inspireer...

INFORMATIE

AUTEUR
Slavenka Drakulic
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dora en de Minotaurus.pdf

OMSCHRIJVING

Dora Maar was meer dan de geliefde en muze van een van de grootste genieën van de twintigste eeuw: Pablo Picasso. Al voor hun relatie was zij een succesvolle fotografe en een van de meest flamboyante figuren uit de Parijse avant-garde. Tijdens hun jarenlange verhouding legde Picasso haar raadselachtige uitstraling vast in een reeks portretten. Zijn befaamde schilderij Dora en de minotaurus, uit 1936, van een monster met een stierenkop en een mensenlichaam dat paart met een vrouw, verbeeldt de dodelijke wonden die de liefde veroorzaakt. Dora Maar, de geliefde en muze die Picasso het meest inspireerde, heeft voor zijn liefde de hoogste prijs moeten betalen.In de roman Dora en de Minotaurus laat Slavenka Drakulić deze buitengewone vrouw zelf aan het woord. Ze geeft de vrouw die besloten heeft te zwijgen een stem, de vrouw die haar carrière opgaf voor een man en hem haar hele leven niet zou loslaten. En passant brengt Drakulić de hele kunstwereld van de jaren dertig in Parijs tot leven.

Wil je het boek lezen?Dora en de Minotaurus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Slavenka Drakulic. Lezen Dora en de Minotaurus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN