Herinneringen

Herinneringen - Aletta Jacobs | Tiliboo-afrobeat.com

...eringen worden mede gevormd door de emoties waar de oorspronkelijke ervaring mee gepaard gaat, en de meeste herinneringen eroderen in de loop der tijd, ze veranderen en vervagen naarmate er meer beleefd wordt ... Tilburgse Herinneringen - Startpagina | Facebook ... . Details gaan verloren, en de gaten in het verhaal worden opgevuld met andere details. Alle herinneringen citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u nu al 20 jaar op citaten.net. Foto op Canvas Levertijd 1 dag Als BESTE beoordeeld met 9.9 Niet goed? Geld terug Geen verborgen kosten! Herinneringen kunnen tastbaar zijn, zoals iemands kleding of boeken. Of een foto van de overledene op een mooie plek in de huiskamer. Door deze zaken aandacht t ... herinneringen: 90 Citaten, quotes en wijsheden - Citaten.NET ... .9 Niet goed? Geld terug Geen verborgen kosten! Herinneringen kunnen tastbaar zijn, zoals iemands kleding of boeken. Of een foto van de overledene op een mooie plek in de huiskamer. Door deze zaken aandacht te geven, kun je de gedachten en gevoelens die erbij hor...

INFORMATIE

AUTEUR
Aletta Jacobs
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Herinneringen.pdf

OMSCHRIJVING

Aletta Jacobs (1854-1929) was een vrouw die het aanzien van Nederland veranderde. Zij was de eerste vrouw die een hbs bezocht, de eerste die universitair onderwijs afrondde en arts werd, de eerste die promoveerde. Als arts propageerde ze het gebruik van voorbehoedmiddelen en handelde er ook naar door het pessarium te introduceren.Tijdens haar verblijf in het buitenland, eind negentiende eeuw, kwam zij in aanraking met opkomende ideeën over gelijkberechtiging van vrouwen. Strategisch en pragmatisch als ze was, zette ze zich na terugkeer in Nederland in voor invoering van het vrouwenkiesrecht. Ze gaf de aanzet tot de oprichting van de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht, waar ze voorzitter van werd. In 1919 kon de vereniging feestvieren.Aletta Jacobs was naast haar dagelijkse werk een getalenteerd schrijver. In 1924, vijf jaar voor haar dood, verscheen haar autobiografie Herinneringen. Uit dit meeslepende boek wordt duidelijk dat deze icoon van de vrouwenbeweging een erfenis heeft nagelaten die ook nu nog volop actueel is.

Wil je het boek lezen?Herinneringen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aletta Jacobs. Lezen Herinneringen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN