Evangelicale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament

Evangelicale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament - G.D. Fee | Tiliboo-afrobeat.com

...icale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament (Paperback) ... Bureau ISBN - A. Haverhoek ... . In dit boek presenteert de auteur een praktische methode voor studie en exegese... Evangelicale Theologie Exegese van het Nieuwe Testament POD, van G.D. Fee Artikelnummer: 9789023907176. Bestel op Gospel.nl met gratis verzending vanaf €20 Exegese van het Nieuwe Testament. ... Evangelicale Theologie De reeks 'Evangelicale Theologie' wil een platform bieden voor kennismaking met en bezinning op de evangelicale theologie, ... Armin Baum en Rob van Houwelingen (red.) Theologie van het ... Boek: Exegese van het Nieuwe Testament - Geschreven door G ... ... ... Armin Baum en Rob van Houwelingen (red.) Theologie van het Nieuwe Testament in twintig thema's KokBoekencentrum, 440 blz., €39,50. ★★★★☆ 'Exegese van het Nieuwe Testament, een praktische handleiding' door G.D. Fee -...

INFORMATIE

AUTEUR
G.D. Fee
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Evangelicale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek presenteert de auteur een praktische methode voor studie en exegese van het Nieuwe Testament, als voorbereiding op preek en bijbelstudie. Hij begint met de lezer stap voor stap door het hele proces van bestudering en uitleg van een bijbeltekst te leiden. Vragen die aan de orde komen zijn dan onder andere: in welke context staat de perikoop? Hoe ziet de grammaticale structuur eruit? In welke historische context is deze tekst ontstaan? Welk genre heeft deze tekst? Uitgebreid gaat de auteur daarbij in op de eigenheden van de verschillende genres in het Nieuwe Testament (evangeliën, Handelingen, brieven en Openbaring). Daarna besteedt de auteur aandacht aan de hulpmiddelen die er zijn voor de studie en uitleg van de tekst en hoe we die kunnen gebruiken. Een apart onderdeel in dit boek vormt de exegese als preekvoorbereiding en de presentatie van de resultaten van de exegese in preek en bijbelstudie. Exegese van het Nieuwe Testament is een uitstekende gids bij de bestudering en de uitleg van het Nieuwe Testament en heeft inmiddels zijn diensten bewezen aan universiteiten en hogescholen over de gehele wereld. Het is een praktisch hulpmiddel voor zowel studenten en predikanten die vanuit de grondtaal exegetiseren als voor hen die het Grieks niet beheersen is.

Wil je het boek lezen?Evangelicale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur G.D. Fee. Lezen Evangelicale Theologie - Exegese van het Nieuwe Testament Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN