Definitie Van Het Christendom

Definitie Van Het Christendom - Benedictus de Spinoza | Tiliboo-afrobeat.com

...ndom Het christendom is gebaseerd op het levensverhaal van Jezus Christus dat is beschreven in het Nieuwe Testament, het tweede deel van de Bijbel ... Betekenis van christendom | 2 definities met synoniemen ... . Jezus Christus wordt door christenen beschouwd als de Zoon van God. Hoofdstromingen binnen de religie van het christendom zijn het katholicisme en het protestantisme. christendom - Zelfstandignaamwoord 1. (religie) een monotheïstische godsdienst gebaseerd op het evangelie en leven van Jezus zoals beschreven in het Nieuwe Testament ♢ - Het christendom is met twee miljard gelovigen de grootste religie ter wereld. ♢ - De 'uitvinding van het individu' en het moderne westerse seculiere liberalisme zijn volgens filosoof Larry Siedentop een ... Het christend ... Definitie Van Het Christendom PDF Boek - DE BIBLIOTHEEK ... . ♢ - De 'uitvinding van het individu' en het moderne westerse seculiere liberalisme zijn volgens filosoof Larry Siedentop een ... Het christendom is een religie gebaseerd op de leer (het evangelie) en het leven van Jezus zoals beschreven in het Nieuwe Testament, het tweede gedeelte van de Bijbel, het heilige boek van de christenen.Centraal staan Jezus' onderwijzing en hande...

INFORMATIE

AUTEUR
Benedictus de Spinoza
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Definitie Van Het Christendom.pdf

OMSCHRIJVING

Heeft Christendom niet alles met politiek te maken? Kan men wel christen zijn zonder mee te bouwen aan de welzijnsstaat voor ieder? In zijn revolutionaire Theologisch-politieke verhandeling (1670) geeft de hooggeleerde Spinoza een uitdagend maar overtuigend antwoord op basis van een historische analyse van de bijbel en een theoretische bewijsvoering: godsdienst als politiek gerealiseerde rechtvaardigheid en naastenliefde.Dit boek, zo menigmaal verguisd en verketterd, heeft niets aan actualiteit ingeboet en is een rijke inspiratiebron voor levensbeschouwelijke en politieke vernieuwing. De licht ingekorte tekst wordt hier in een nieuwe vertaling toegankelijk gemaakt en van helder commentaar voorzien.De vertaler/commentator Wim Klever specialiseerde zich de afgelopen 25 jaar in de Spinoza-studie. Enkele van zijn recente werken zijn Mannen rond Spinoza. Presentatie van een emanciperende generatie 1650-1700 (1997), Die Schivere der Luft in der Diskussion des 17. Jahrhunderts [Hrsg.] (1997), Ethicom. Spinoza's Ethica vertolkt in tekst en commentaar (1996), Spinoza's Life and Works (in: Cambridge Companion to Spinoza, 1996), Een nieuwe Spinoza in veertig facetten (1995), (Inleiding tot en uitgave van) Franciscus van den Enden, Vrye Politijke Stellingen (1992).

Wil je het boek lezen?Definitie Van Het Christendom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Benedictus de Spinoza. Lezen Definitie Van Het Christendom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN