Adam langenberg een stoute ondernemer

Adam langenberg een stoute ondernemer - Jaap C. Riemens | Tiliboo-afrobeat.com

...ngenberg een stoute ondernemer. Jaap Riemens (Rijssen 1946) was van 1978-1980 stadsarchivaris van Rijssen ... Adam Langenberg (pagina 2) » Onderzoek in Nederland ... ... . In die jaren werkte hij aan diverse boeken over zijn stad. In één van die boeken wijdde hij, net als Belcampo, een hoofdstuk aan Adam Langenberg, maar anders en zonder fabels of fantasie. Eenmaal met pensioen ging hij op zoek naar de ware Adam Langenberg (Rheden 1755). Adam langenberg een stoute ondernemer (Paperback). Jaap Riemens (Rijssen 1946) was van 1978-1980 stadsarchivaris van Rijssen. In die jaren werkte hij... A ... Adam langenberg een stoute ondernemer: verslag van een ... ... . Jaap Riemens (Rijssen 1946) was van 1978-1980 stadsarchivaris van Rijssen. In die jaren werkte hij... Adam langenberg een stoute ondernemer bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Adam langenberg een stoute ondernemer | ISBN 9789402138702 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap C. Riemens
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Adam langenberg een stoute ondernemer.pdf

OMSCHRIJVING

Jaap Riemens (Rijssen 1946) was van 1978-1980 stadsarchivaris van Rijssen. In die jaren werkte hij aan diverse boeken over zijn stad. In één van die boeken wijdde hij, net als Belcampo, een hoofdstuk aan Adam Langenberg, maar anders en zonder fabels of fantasie. Eenmaal met pensioen ging hij op zoek naar de ware Adam Langenberg (Rheden 1755). De man kwam in 1788 in Rijssen als schoolmeester, voorzanger en koster te Rijssen. Daar kwam hij in 1789 in conflict met de kerk, beter gezegd: met de dominee van die kerk.Wat schreef Belcampo over dit gebeuren? Wat meester W.J.C. van Wijngaarden? Wat vond en vindt men ervan in Rijssen? Bijna acht jaar lang raadpleegde de auteur bronnen en verzamelde hij literatuur waaronder Belcampo's verhaal "De preek van Adam Langenberg' in 'Luchtspiegelingen'. Dit boek is een verslag van een zoektocht naar recht en waarheid rond Adam (de Putter) Langenberg. Geschiedenis is gebaseerd op feiten. Adam Langenberg komt weer tot leven. Is hij slim of sluw? Zijn droom is de preekstoel. Maar zijn studie in Groningen flopt, al probeert hij het later opnieuw.In de marge ervan speelt dan nog de vicarie uit 1363 en de bezitter ervan. Juist - Adam Langenberg.

Wil je het boek lezen?Adam langenberg een stoute ondernemer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap C. Riemens. Lezen Adam langenberg een stoute ondernemer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN