Van Singel Tot Singelgracht

Van Singel Tot Singelgracht - R. Leeuwen | Tiliboo-afrobeat.com

...gel Tot Singelgracht (Hardcover). Het groen van Aris, de Hortus en de tuinen van het RijksmuseumDit vierde deel in de serie Amsterdamse ... De Singelgracht ... ... 2020 - 2024. Parkeergarage onder de Singelgracht met 800 plaatsen. Een singelgracht, singel of vest(e) is een water rond een binnenstad, vaak een overblijfsel van de middeleeuwse verdedigingsgracht van een vestingstad.Een singel heeft, in tegenstelling tot grachten in binnensteden, doorgaans geen gemetselde kademuren, maar schuin aflopende walkanten.. De naastgelegen weg heet ook vaak singel. In de loop der tijd verloren singels als onderdeel van ... De Singelgracht is de waterweg ... Stichting De Amsterdamse Grachtentuin : Amsterdamse ... ... .. De naastgelegen weg heet ook vaak singel. In de loop der tijd verloren singels als onderdeel van ... De Singelgracht is de waterweg die het gehele Amsterdamse Centrum begrenst en langs de Nassaukade, Stadhouderskade en Mauritskade stroomt.. Na de vierde uitleg van de grachtengordel rond 1660 werd de buitensingel - met de stadswallen die de verdedigingswerken vormden - d...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Leeuwen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Van Singel Tot Singelgracht.pdf

OMSCHRIJVING

Het groen van Aris, de Hortus en de tuinen van het RijksmuseumDit vierde deel in de serie Amsterdamse Grachtentuinen maakt de serie van vier compleet. Vanaf 1990 zijn zo’n 800 tuinen van de Keizersgracht, Heerengracht en Prinsengracht door vrijwilligers van Stichting De Amsterdamse Grachtentuinen geïnventariseerd en opgetekend, met voor elke gracht een eigen boek als eindresultaat. Onderwerp van dit vierde deel vormen de grachtentuinen van Het Singel en de dwarsgrachten: Brouwersgracht, Leliegracht, Leidsegracht en Reguliersgracht. Tuinen worden beschreven, soms voorzien van plattegrond of beplantingsplan en fotografie in kleur en zwart wit geeft een heldere kijk op het verscholen groen van de kleinere grachten van de binnenstad.De Amsterdamse grachtentuinen raken steeds meer bevolkt. Sperwers nestelen inde majestueuze bomen: Vlinders, kikkers, vleermuizen en andere levende have voelen zich thuis in de groene oases van de binnenstad. Dr. Ruud Vlek lid van de Vogelwerkgroep Amsterdam beschrijft uitgebreid de fauna-ontwikkeling in één van de inleidingen in dit boek. Een andere inleider, ir.Rob van Leeuwen laat zien hoe Amsterdam vanaf de oertijd vorm krijgt. Hij schetst de gang van zaken aan de hand van afbeeldingen van kaarten en legt een link met het voorkomen van bepaalde vogelsoorten.Amsterdamse Grachtentuinen – Van Singel tot Singelgracht is samengesteld onder verantwoording van de Stichting De Amsterdamse Grachtentuinen.

Wil je het boek lezen?Van Singel Tot Singelgracht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Leeuwen. Lezen Van Singel Tot Singelgracht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN