Pamflet over kinderdoding

Pamflet over kinderdoding - Th. Heyman | Tiliboo-afrobeat.com

... over kinderdoding 1e druk is een boek van Th ... Mens & Maatschappij ... . Heyman uitgegeven bij Aquazz. ISBN 9789490535766 Het pamflet In 2004 ontstond het idee bij RAAK, de in 1999 opgerichte Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling, om een pamflet over kinderdoding uit te geven. Het pamflet In 2004 ontstond het idee bij RAAK, de in 1999 opgerichte Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling, om een pamflet over kinderdoding uit te geven. Het pamflet moest op een krant lijken en pu ... bol.com | Pamflet over kinderdoding | 9789490535766 | Th ... ... . Het pamflet moest op een krant lijken en publieke aandacht vestigen op het feit dat per jaar tussen de vijftig en honderd twintig kinderen door toedoen van mensen sterven. Het boek Pamflet over kinderdoding, geschreven door Th. Heyman, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Pamflet over kinderdoding 1e druk is e...

INFORMATIE

AUTEUR
Th. Heyman
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Pamflet over kinderdoding.pdf

OMSCHRIJVING

Het pamfletIn 2004 ontstond het idee bij RAAK, de in 1999 opgerichte Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling, om een pamflet over kinderdoding uit te geven. Het pamflet moest op een krant lijken en publieke aandacht vestigen op het feit dat per jaar tussen de vijftig en honderd twintig kinderen door toedoen van mensen sterven. Het is anders gelopen. Het 'krantje' is een boek geworden. Maar de titel bleef. 'Pamflet over kinderdoding' is een pleidooi voor zorgvuldiger registratie van alle kinderen die door toedoen van zichzelf en anderen sterven; op welke manier dan ook. Het pleit tevens voor nauwgezet onderzoek na een onverwachte dood. Belangrijkste boodschap is dat bespreekbaar maken van voorgevoelens en vermoedens kinderdoding kan voorkomen.De auteurDe overgrootvader van de opsteller, Theodoor Heyman, is in 1868 bij het Canisius Klooster in Nijmegen te vondeling gelegd en levend gevonden. Thomas Heyman (1957) is vader van drie kinderen, maatschappelijk werker, oud-docent MWD, publicist en voorzitter a.i. van RAAK.Slachtoffers en plegers van geweld leerden hem welke invloed geweld op een mensenleven kan hebben en hoe deze 'ingegroeide angel' weer tot (fataal) geweld kan leiden.Het pamflet is mede geïnspireerd door de drijfveer om zijn ervaringen met volwassenen, adolescenten en kinderen die zich suïcideerden of een poging deden - zin te geven en te ordenen.

Wil je het boek lezen?Pamflet over kinderdoding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Th. Heyman. Lezen Pamflet over kinderdoding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN