Persoonlijke notities

Persoonlijke notities - Marcus Aurelius | Tiliboo-afrobeat.com

...ersoonlijke notities, die hij waarschijnlijk tussen 170 en 180 schreef, geeft hij zich rekenschap van zijn idealen en twijfels ... persoonlijke notities - Vertaling naar Frans - voorbeelden ... ... . Met meer warmte dan je van een stoïcijn zou verwachten, legt Marcus Aurelius de nadruk op de sociale plichten en gevoelens van saamhorigheid die hieruit voortvloeien. De Persoonlijke notities, zijn enige geschift, bevat teksten die hij in eerste plaats voor zichzelf schreef. Overdenkingen en scherpe observaties. De Persoonlijke notities zijn in feite een verzameling van verschillende boeken (12 in ... Marcus Aurelius, Persoonlijke notities | Humanistische Canon ... . Overdenkingen en scherpe observaties. De Persoonlijke notities zijn in feite een verzameling van verschillende boeken (12 in totaal) die verschillende kortere en langere overdenkingen bevatten. De persoonlijke notities mogen op zich dus nooit het dossier 'ten gronde' vormen. Het is niet de bedoeling dat u alle of bepaalde informatie over de begeleiding onderbrengt in de persoonlijke notities om het zo uit te sluiten van het rechtstreeks...

INFORMATIE

AUTEUR
Marcus Aurelius
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Persoonlijke notities.pdf

OMSCHRIJVING

Marcus Aurelius, de keizer-filosoof die van 161 tot 180 over het immense Romeinse Rijk heerste, is de laatste grote vertegenwoordiger van de antieke Stoa. In de Persoonlijke notities, die hij waarschijnlijk tussen 170 en 180 schreef, geeft hij zich rekenschap van zijn idealen en twijfels. Met meer warmte dan je van een stoïcijn zou verwachten, legt Marcus Aurelius de nadruk op de sociale plichten en gevoelens van saamhorigheid die hieruit voortvloeien. Een ander steeds terugkerend thema is de innerlijke vrijheid van de mens. Lichamelijk ongemak en andere tegenspoed hoeven geen vat te hebben op het innerlijk kompas.

Wil je het boek lezen?Persoonlijke notities in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcus Aurelius. Lezen Persoonlijke notities Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN