Een beknopte geschiedenis van Nederland

Een beknopte geschiedenis van Nederland - James C. Kennedy | Tiliboo-afrobeat.com

...oek 'Een beknopte geschiedenis van Nederland' kijkt auteur James C ... Verkorte samenvatting een beknopte geschiedenis van ... ... . Kennedy op een opmerkelijke manier naar het land dat voor hem als zoon van een Nederlands/Engels paar, toe was aan een geschiedschrijving die wars is van nationalisme. N ederland was lang niet altijd het land van goed overleg en harmonie, zoals in het verleden door meerdere historici is geponeerd. In het boek Beknopte geschiedenis van Nederland (Uitgeverij Prometheus, 2017) relativeert James Kennedy, hoogleraar Moderne Nederlandse geschiedenis in Utrecht, deze beeldvorming.Zijn goed geschreven boek biedt een frisse kijk op de Nederlandse ... De geschiedenis van Nederland volgens James Kennedy ... ... .Zijn goed geschreven boek biedt een frisse kijk op de Nederlandse geschiedenis. Van de hand van prof. dr. James Kennedy (hoogleraar Moderne Nederlandse Geschiedenis en decaan van University College Utrecht) verscheen onlangs het boek Een beknopte geschiedenis van Nederl...

INFORMATIE

AUTEUR
James C. Kennedy
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Een beknopte geschiedenis van Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Wereldwijd geloven veel mensen dat Nederland een uniek land is. Dat heeft te maken met de onttrekking van veel land aan de zee, maar ook met de Nederlandse handelsgeest, de markante culturele erfenis, de religieuze diversiteit en een eeuwenoude traditie van tolerantie.Sinds de negentiende eeuw zien de Nederlanders ook zelf hun land als moreel voorbeeld, een land waarvan de morele superioriteit in buitenlands en binnenlands beleid een inspiratie kan zijn voor anderen. In recente jaren maakt het positieve zelfbeeld over Nederland plaats voor negatieve percepties, nu het land zich volgens velen in een identiteitscrisis bevindt.James Kennedy, zoon van een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder en zijn leven lang al geïnteresseerd en gespecialiseerd in de Nederlandse geschiedenis, is de perfecte auteur voor deze Beknopte geschiedenis van Nederland, van het vroegste begin tot nu. Hij beschrijft niet alleen de historische gebeurtenissen, maar plaatst deze ook in internationaal perspectief en vergelijkt ze met ontwikkelingen in andere Europese landen.James Kennedy (Orange City, Iowa, 1963) is Dean van University College Utrecht en columnist van dagblad Trouw. Hij publiceerde eerder onder andere Nieuw Babylon in aanbouw, Een weloverwogen dood en Bezielende verbanden.

Wil je het boek lezen?Een beknopte geschiedenis van Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James C. Kennedy. Lezen Een beknopte geschiedenis van Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN