Het wrede paradijs

Het wrede paradijs - Hylke Speerstra | Tiliboo-afrobeat.com

...wrede paradijs geeft Hylke Speerstra een beeld van de emigratie uit Nederland, die vlak na de Tweede Wereldoorlog op gang kwam ... Het Wrede Paradijs te Koop Aangeboden op Tweedehands.net ... . Rond 1950 nam deze volksverhuizing grote vormen aan en heerste er een collectieve onrust om elders het geluk te zoeken. In Het wrede paradijs geeft Hylke Speerstra een beeld van de emigratie uit Nederland die vlak na de Tweede Wereldoorlog op gang kwam. Rond 1950 nam deze volksverhuizing grote vormen aan en heerste er een collectieve onrust om elders het geluk te zoeken. Al was een enkele criticus van mening dat It wrede paradys voorspelbare elementen bevatte, het boek wordt niettemin beschouw ... Het wrede paradijs - Hylke Speerstra | Geschiedeniswinkel ... . Al was een enkele criticus van mening dat It wrede paradys voorspelbare elementen bevatte, het boek wordt niettemin beschouwd als een belangrijk documentairejournalistiek werk. In 2000 verscheen het in een Nederlandse vertaling onder de titel Het wrede paradijs: het levensverhaal van de emigrant. 16 aanbiedingen in ju...

INFORMATIE

AUTEUR
Hylke Speerstra
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het wrede paradijs.pdf

OMSCHRIJVING

In Het wrede paradijs geeft Hylke Speerstra een beeld van de emigratie uit Nederland, die vlak na de Tweede Wereldoorlog op gang kwam. Rond 1950 nam deze volksverhuizing grote vormen aan en heerste er een collectieve onrust om elders het geluk te zoeken. Men reisde af, vaak minimaal voorbereid, naar Noord- of Zuid-Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Australië of Nieuw-Zeeland.Hylke Speerstra trok naar al die continenten en tekende het verhaal op van de landverhuizers. Het zijn levensverhalen over hoop en tegenspoed, maar boven alles over heimwee, heimwee dat zo sterk kan zijn dat je 's nachts wakker schrikt van de geur van koffie die in Nederland wordt geschonken.

Wil je het boek lezen?Het wrede paradijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hylke Speerstra. Lezen Het wrede paradijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN