Goede raad voor commissarissen

Goede raad voor commissarissen - Puck Dinjens | Tiliboo-afrobeat.com

...ad voor commissarissen biedt stof tot nadenken voor commissarissen, toezichthouders en bestuurders en voor iedereen die een dergelijke functie ambieert ... Boek: Goede raad voor commissarissen - Springest ... . Er is speciale aandacht voor de rol van de voorzitter en van de secretaris, en er zijn bijdragen over medezeggenschap en maatschappelijk draagvlak. Goede Raad voor Commissarissen belicht daarnaast best practices, specifiek voor commissarissen, toezichthouders en bestuurders, die bedoeld zijn om in de dagelijkse praktijk van toezicht en bestuur handvatten te geven om de grootste klippen te kunnen omzeilen. Deze best practices helpen om alert dat vak te kunnen uitoefenen. Goede Raad voor Commissarissen verschijnt onder eindredactie van Puck Dinjens en be ... Vacatures | Commissarissen.nl ... . Deze best practices helpen om alert dat vak te kunnen uitoefenen. Goede Raad voor Commissarissen verschijnt onder eindredactie van Puck Dinjens en bevat 21 bijdragen van auteurs. Deze auteurs hebben ervaring als toezichthouder en/of bestuurder, zijn verbonden aan onderwijsinstellingen of hebben een eigen adviespraktijk. Goede Raad voor Commissarissen is verkrijgbaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Puck Dinjens
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Goede raad voor commissarissen.pdf

OMSCHRIJVING

Toezichthouden is al lang niet meer iets dat 'je er bij doet'. Het is een vak. Met verschillende disciplines die de toezichthouder zich eigen moet maken. Dat kan specialistische kennis betreffen, maar vooral ook gaan over niet-alledaagse invalshoeken, zoals de persoonlijkheid van de toezichthouder, de mechanismen die samenhangen met de werking van het brein, het gedrag encultuur in een team, of het samenspel met stakeholders.In 21 kernachtige hoofdstukken staan de auteurs stil bij datgene dat de commissaris, toezichthouder of bestuurder kenmerkt, namelijk het menselijke. Ieder hoofdstuk maakt zichtbaar dat zowel het positieve als het feilbare gedrag verklaarbaar is, wellicht zelfs wel logisch is. Zo zijn wij nou eenmaal'gebakken'. Het gedrag wordt verklaard vanuit de sociale wetenschap, filosofie of spirituele bronnen. Met dit boek beogen we inzicht te geven in potentiële valkuilen, die onlosmakelijk aan onszelf verbonden zijn. En waar we dus allemaal kunnen intuinen.Goede Raad voor Commissarissen belicht daarnaast best practices, specifiek voor commissarissen, toezichthouders en bestuurders, die bedoeld zijn om in de dagelijkse praktijk van toezicht en bestuur handvatten te geven om de grootste klippen te kunnen omzeilen. Deze best practices helpen om alert dat vak te kunnen uitoefenen. Op individueel en teamniveau. Goede Raad voor Commissarissen is een initiatief van Puck Dinjens en bevat 21 verschillende inzichten. De auteurs hebben ervaring als toezichthouder en/of bestuurder, zijn wetenschapper, publicist of hebben een eigen(governance) adviespraktijk.

Wil je het boek lezen?Goede raad voor commissarissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Puck Dinjens. Lezen Goede raad voor commissarissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN