Een nieuwe wereld

Een nieuwe wereld - Auke van der Woud | Tiliboo-afrobeat.com

...uwe wereld' is opnieuw een heerlijke roman van Sarah Lark ... Welkom in een nieuwe wereld waarin alles verbonden is | De ... ... . Ze schrijft boeken waar romantiek, geschiedenis en leesplezier hand in hand gaan. Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Luzyna hun land te ontvluchten. De Nieuwe Wereld is het deel van de wereld dat door de Europeanen vanaf 1492 werden ontdekt. Het woord Mundus Novus werd door de ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci voor het eerst in brieven gebruikt om aan te duiden dat zijn voorganger Christoffel Columbus, in tegenstelling tot wat hij zelf dacht, niet Azië had bereikt via de westelijke route, maar een geheel nieuwe wereld. "Een nieuwe wereld' is opnieuw een heerlijke roman van ... 1001 Gedichten & Gedichtjes - Gedicht 'een nieuwe wereld ... ... . "Een nieuwe wereld' is opnieuw een heerlijke roman van Sarah Lark. Ze schrijft boeken waar romantiek, geschiedenis en leesplezier hand in hand gaan. Terwijl de Tweede Wereldoorlog door Europa raast, weten de Poolse zusjes Helena en Lu...

INFORMATIE

AUTEUR
Auke van der Woud
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Een nieuwe wereld.pdf

OMSCHRIJVING

Rond het midden van de negentiende eeuw begon de aanleg van nieuwe communicatie- en mobiliteitsnetwerken die Nederland veranderden. Ze zouden de ruimtelijke groei van het land structureel bepalen, inclusief het ontstaan van de Randstad, en de ontwikkeling van de regio’s die ‘vol’ werden of die ‘leeg’ bleven. De infrastructuur die in de negentiende eeuw werd aangelegd, legde de basis voor onze massacommunicatie en massamobiliteit. Een belangrijke vraag in Een nieuwe wereld is: wat gebeurde er in mentaal opzicht met Nederland toen het na 1850 in enkele decennia een totaal nieuwe infrastructuur kreeg?In Een nieuwe wereld gaat Auke van der Woud in op deze en vele andere vragen. Het is het definitieve boek over het ontstaan van het moderne Nederland.

Wil je het boek lezen?Een nieuwe wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Auke van der Woud. Lezen Een nieuwe wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN