De hark voorbij

De hark voorbij - Harold Janssen | Tiliboo-afrobeat.com

...ark voorbij probeer ik vooral ook de samenhang der dingen duidelijk te maken ... De hark voorbij - Harold Janssen - 9789047010036 | Bruna.nl ... . Want dat harkdenken kun je niet los zien van zijn culturele, maatschappelijke, filosofische, economische context. Zelfs de manier waarop we legers organiseren blijkt zich daaraan niet te onttrekken. 36 De hark voorbij het Tijdschrift voor de Politie - jg.76/nr. 6/14 HRM en IV De deelnemers uit de directies HRM en IV geven aan er persoonlijk veel aan gehad te hebben. ' Ik heb lef gekregen om vooral gebruik te maken van de ruimte die ik tot ... bol.com | De hark voorbij | 9789047010036 | Harold Janssen ... ... . ' Ik heb lef gekregen om vooral gebruik te maken van de ruimte die ik tot mij kan De 'hark' draait om organisatorische voorspelbaarheid en maakbaarheid, en de liefde daarvoor zit diep ingebakken in onze maatschappij. Net als de angst voor chaos. Nauwgezet en vol vuur, pleit Harold Janssen in 'De Hark Voorbij' voor de emancipatie van de vakmens die weer zélf over zijn vak ga...

INFORMATIE

AUTEUR
Harold Janssen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De hark voorbij.pdf

OMSCHRIJVING

In De hark voorbij laat Harold Janssen zien waarom de hark, die typische manier waarop managementbureaucratieën zichzelf tekenen, meestal maar beter in de schuur kan blijven, waar hij hoort. We zijn zowat alles in harken gaan organiseren, beslissers bovenin, doeners onderaan. In dit boek wordt duidelijk hoe het zover gekomen is. En hoe we daar weer voorbij geraken.Want hoe zorg je dan wel dat je organisatie een goed samenwerkend geheel blijft? Het antwoord op deze vraag begint met vier inzichten:1. Niet organisaties hebben een doel, maar mensen. En hun doel is gekoppeld aan het vak dat ze uitoefenen.2. Als je organiseert met de menselijke maat, waarin iedereen alles kan overzien, heb je geen sturing van buitenaf nodig.3. Het systeem moet daarmee onverkort dienstbaar zijn aan de mens, niet andersom.4. Als volwassen vakmensen vruchtbare samenwerkingsrelaties zoeken, doen ze dat ook voorbij de hark.In onze Rijnlandse geschiedenis liggen de antwoorden vaak voor het oprapen: hele praktische lessen. De hark voorbij laat je die lessen interpreteren en toepassen in je eigen organisatie.

Wil je het boek lezen?De hark voorbij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harold Janssen. Lezen De hark voorbij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN