Een korte oorlog. De slag om Nederland in mei 1940

Een korte oorlog. De slag om Nederland in mei 1940 - Rein Bijkerk | Tiliboo-afrobeat.com

... korte oorlog van politiek en militair historicus Rein Bijkerk is een heldere en filmische geschiedenis van de slag om Nederland in mei 1940 ... Duitse aanval op Nederland in 1940 - Wikipedia ... . De Duitse aanval op Nederland in 1940 begon op 10 mei en betekende voor Nederland het begin van de Tweede Wereldoorlog.Duitsland viel gelijktijdig ook Luxemburg en België binnen als onderdeel van Fall Gelb.Duitse paratroepers werden verdeeld over Nederland, maar wisten geen stand te houden. Als vergelding bombardeerden de Duitsers Rotterdam op 14 mei. 'Een korte oorlog', geschreven door Rein Bijkerk, is een heldere en filmisch ... Een korte oorlog eBook door Rein Bijkerk - 9789026332937 ... ... . Als vergelding bombardeerden de Duitsers Rotterdam op 14 mei. 'Een korte oorlog', geschreven door Rein Bijkerk, is een heldere en filmische geschiedenis van de slag om Nederland in mei 1940. In vijf dagen was de Vesting Holland door de Duitsers onder de voet gelopen en werd ons land meegesleurd in de Tweede Wereldoorlog. 'Een korte oorlog', geschreven door Rein Bijkerk...

INFORMATIE

AUTEUR
Rein Bijkerk
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
Een korte oorlog. De slag om Nederland in mei 1940.pdf

OMSCHRIJVING

'Een korte oorlog', geschreven door Rein Bijkerk, is een heldere en filmische geschiedenis van de slag om Nederland in mei 1940. In vijf dagen was de Vesting Holland door de Duitsers onder de voet gelopen en werd ons land meegesleurd in de Tweede Wereldoorlog. Welke strategie zat er achter de aanval? En hoe verdedigde Nederland zich?Politiek en militair historicus Rein Bijkerk biedt een panoramisch, bijna filmisch overzicht van de Meidagen van 1940, waarbij hij schakelt tussen individuele gevechtservaringen van soldaten en de grote lijnen van de strijd. 'Een korte oorlog' geeft een rijk geschakeerd beeld van vijf dramatische dagen die hun sporen nalieten in de moderne vaderlandse geschiedenis.

Wil je het boek lezen?Een korte oorlog. De slag om Nederland in mei 1940 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rein Bijkerk. Lezen Een korte oorlog. De slag om Nederland in mei 1940 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN