Bier in Nederland

Bier in Nederland - Marco Daane | Tiliboo-afrobeat.com

...s in Nederland de meest gedronken alcoholische drank ... Soorten speciaalbier: onze top 10 | Gall & Gall ... . Bij talloze gelegenheden wordt in Nederland bier gedronken. Bier wordt thuis, maar vooral in cafés genuttigd. Het geldt als een sociaal smeermiddel. Er zijn talloze gebruiken rond het drinken van bier die vaak typisch Nederlands zijn en verschillen van de gewoontes in buurlanden. Deze lijst bevat een opsomming van Nederlandse bieren.Voor een lijst van bieren uit andere landen, kijk op de lijst van biermerken of lijst van Belgische bieren.Alleen bieren die behoren tot het vaste assortiment ... Speciaalbier: bestel uit ons grote assortiment! | Gall & Gall ... .Alleen bieren die behoren tot het vaste assortiment van de brouwer zijn opgenomen, jaarlijks terugkerende seizoensbieren (zoals de herfstbok) vallen hier ook onder. Bier in Nederland. In Nederland zijn veel soorten bier te krijgen, verschillend in kleur, smaak, promille en manier van brouwen. Nationale en internationale bieren. Ondanks dat de consumptie van speciaalbier stijgt,...

INFORMATIE

AUTEUR
Marco Daane
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Bier in Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog slechts kort, maar is niet nieuw. Bier kent in Nederland een lange geschiedenis. Vroeger al maakten én exporteerden de brouwers vele eigen biervariëteiten.Bier in Nederland brengt deze (soms onbekende) verdwenen bieren voor het eerst in kaart, vanuit historisch én internationaal perspectief. Naast die eigen producten brouwde en dronk Nederland namelijk belangrijke Europese biersoorten. Enkele blijken er zelfs voor het eerst te zijn gemaakt. Aan de hand van culturele, economische en technologische ontwikkelingen, getuigenissen en replica's schrijft Marco Daane de geschiedenis van deze bieren van Nederland, inclusief hun verdwijning in de negentiende eeuw en de weer opgeleefde biercultuur.

Wil je het boek lezen?Bier in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marco Daane. Lezen Bier in Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN