Opvoedproblemen nader verklaard

Opvoedproblemen nader verklaard - Alice van der Pas | Tiliboo-afrobeat.com

...roblemen nader verklaard (Paperback). Hoe komen ouders in de problemen? Het antwoord zit verborgen achter een gordijn van fabels over kinderen, ... Opvoedproblemen nader verklaard - Uitgeverij SWP ... ... Opvoedproblemen nader verklaard Handboek Methodische Ouderbegeleiding (deel 3) ... Na het succesrijke Naar een psychologie van ouderschap voert dr. Alice van der Pas in dit boek de lezer mee naar een absoluut nieuwe manier van denken over 'problemen' van ouderschap. 'Opvoedproblemen nader verklaard' door Alice van Der Pas - Onze prijs: €26,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Op deze pagi ... Boek PDF Opvoedproblemen nader verklaard ... . 'Opvoedproblemen nader verklaard' door Alice van Der Pas - Onze prijs: €26,00 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Opvoedproblemen nader verklaard, geschreven door Alice van der Pas. De samenvattingen zijn door studenten zelf gesc...

INFORMATIE

AUTEUR
Alice van der Pas
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Opvoedproblemen nader verklaard.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe komen ouders in de problemen? Het antwoord zit verborgen achter een gordijn van fabels over kinderen, ouders en opvoeding. In dit boek wordt het gordijn opzij geschoven en krijgt de lezer de feiten voorgelegd. Hieruit blijkt dat een kind grootbrengen niet alleen interessanter is dan wat men er doorgaans overleest, maar vooral minder voorspelbaar en minder controleerbaar. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de ene ouder níet in de problemen komt en de andere wel, terwijl ze allebei even goed of slecht zijn toegerust voor het ouderschap en even moeilijke kinderen hebben? Alice van der Pas beargumenteert dat niet ouders of het kind bepalen of het lukt om een kind goed groot te brengen, maar dat zogenaamde 'bufferprocessen' een minstens zo belangrijke rol spelen. Wanneer hulpverleners hun aandacht anders richten - minder op ouder en kind, en meer op de processen die én kinderen én ouders moeten beschermen - zullen zij minder moeite hebben met 'moeilijke ouders', en ouders minder moeite met hulpverlening. Na het succesrijke Naar een psychologie van ouderschap voert dr. Alice van der Pas in dit boek de lezer mee naar een absoluut nieuwe manier van denken over 'problemen' van ouderschap. Heikele onderwerpen gaat zij daarbij niet uit de weg. Zij schrijft voor de beroepskracht die met ouders of kinderen werkt, maar het algemene karakter van dit boek en de toegankelijke stijl maken het ook voor ouders uitdagende leesstof. Het gaat tenslotte over hen!

Wil je het boek lezen?Opvoedproblemen nader verklaard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alice van der Pas. Lezen Opvoedproblemen nader verklaard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN