Muzische Professionalisering

Muzische Professionalisering - Bart van Rosmalen | Tiliboo-afrobeat.com

...e Professionalisering Publieke waarden in professioneel handelen Bart van Rosmalen ... Bart van Rosmalen: Muzische professionalisering ... . Dit boek is geschreven voor professionals die eigenzinnigheid en tegenkracht in hun werk willen versterken. Ze leggen zich niet voetstoots neer bij de pasvorm van het protocol. Musework - Lectoraat Muzische Professionalisering. ACTUEEL: alle beelden van musework live 2020- ode aan het luisteren- een muzisch perspectief op complexiteit staan online: Dat zijn vragen die horen bij het centrale thema van dit lectoraat: Muzische Professionalisering. Het woord muzisch is ontleend aan de Griekse mythen van de muzen, uit de tijd vo ... HKU - Kunst en Professionalisering ... . Het woord muzisch is ontleend aan de Griekse mythen van de muzen, uit de tijd voor de gespecialiseerde disciplinering in vakken en voor de scheiding van kunst en wetenschap. Het lectoraat beschouwt die scheiding als kunstmati...

INFORMATIE

AUTEUR
Bart van Rosmalen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Muzische Professionalisering.pdf

OMSCHRIJVING

Muzische Professionalisering 1e druk is een boek van Bart van Rosmalen uitgegeven bij IJzer. ISBN 9789086841318 Dit boek is geschreven voor professionals die eigenzinnigheid en tegenkracht in hun werk willen versterken. Ze leggen zich niet voetstoots neer bij de pasvorm van het protocol. Van kunstenaars tot juristen en van ingenieurs tot zorgverleners, ze gaan over de grenzen van hun professie heen op zoek naar nieuwe vormen van vakmanschap, professionaliteit en samenwerking. Ze willen maatschappelijk bijdragen en de zin en betekenis van hun werk verdiepen. Met het concept Muzische Professionalisering ontwikkelt Bart van Rosmalen, als lector verbonden aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en centrum voor leiderschap en ondernemerschap de Baak, een muzisch perspectief op professioneel handelen. In de mythe van de muzen bezingen de muzen de heldendaden van de goden door er een opvoering van te maken, door te vertellen, te spelen en te delen. Hun werk overstijgt de afgesloten individualiteit en schept gemeenschappelijke verbanden. Even, gedurende de muzische opvoering, vallen normale scheidslijnen en restricties weg: van de regelgeving in het protocol tot de hokjes waarin afgepast gewerkt wordt, van de hiërarchische machtsverhoudingen tot de hitte van de dag. Het muzische breekt daar doorheen als tegenkracht met een geheel eigen werking. Van Rosmalen laat zien hoe het muzische perspectief professionele eigenzinnigheid, gedeelde waarden en plezier in het werk aanwakkert. Met de mythe van de muzen als leidraad verbindt hij de cultuurfilosofie in het werk van Alasdair MacIntyre, Hans-Georg Gadamer en Richard Sennett met de organisatietheorie van Karl Weick. Het boek besluit met praktische aanwijzingen om vanuit de waarden van de menselijke maat actief bij te dragen aan public value.

Wil je het boek lezen?Muzische Professionalisering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bart van Rosmalen. Lezen Muzische Professionalisering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN