LJ Veen Klassiek - Lucien Leuwen

LJ Veen Klassiek - Lucien Leuwen - Stendhal | Tiliboo-afrobeat.com

... Klassiek - Lucien Leuwen (Paperback). Liefde en politiek blijken in Frankrijk met elkaar verstrengeld in deze grote satirische roman van ... LJ Veen Klassiek - Berichten | Facebook ... ... Lucien Leuwen wordt om zijn republikeinse sympathieën van de universiteit gestuurd. Uiteindelijk neemt hij dienst in een regiment dat in Nancy is gelegerd en hij begint er een liefdesaffaire met een van de mooiste en rijkste vrouwen van de stad, wat veel verzet wekt. Liefde en politiek blijken in Frankrijk met elkaar verstrengeld in deze grote satirische roman van Stendhal. Lucien Leuwen wordt om zij ... Boek: Lucien Leuwen - Geschreven door Stendhal ... . Liefde en politiek blijken in Frankrijk met elkaar verstrengeld in deze grote satirische roman van Stendhal. Lucien Leuwen wordt om zijn republikeinse sympathieën van de universiteit gestuurd. Uiteindelijk neemt hij dienst in een regiment dat in Nancy is gelegerd en hij begint er een liefdesaffaire met een van de mooiste en rijkste vrouwen van de stad, wat veel verzet wekt...

INFORMATIE

AUTEUR
Stendhal
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
LJ Veen Klassiek - Lucien Leuwen.pdf

OMSCHRIJVING

Liefde en politiek blijken in Frankrijk met elkaar verstrengeld in deze grote satirische roman van Stendhal. Lucien Leuwen wordt om zijn republikeinse sympathieën van de universiteit gestuurd. Uiteindelijk neemt hij dienst in een regiment dat in Nancy is gelegerd en hij begint er een liefdesaffaire met een van de mooiste en rijkste vrouwen van de stad, wat veel verzet wekt. Zijn rivalen weten te bereiken dat hij halsoverkop naar Parijs terugkeert. Daar krijgt zijn vader gedaan dat Lucien raadsadviseur wordt van de minister van Binnenlandse Zaken, in wiens opdracht hij de Kamerverkiezingen manipuleert. Ondertussen laat Leuwen sr. zich tot lid kiezen van diezelfde Kamer. De ervaringen van vader en zoon bieden een ontluisterend beeld van Frankrijk na de revolutie van 1830.

Wil je het boek lezen?LJ Veen Klassiek - Lucien Leuwen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stendhal. Lezen LJ Veen Klassiek - Lucien Leuwen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN