Het geheime dorp

Het geheime dorp - H.J. van Nijnatten-Doffegnies | Tiliboo-afrobeat.com

...scholen Dorp, ook wel genoemd het Geheime Dorp of het Pas Op kamp, was een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten, in de Nederlandse provincie Gelderland ... Jesse Jongh en het geheim van het acht-kastelen-dorp deel 1 ... .Het bevindt zich aan de Pas-Opweg.. Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers, waaronder ... Het geheime dorp. In de jaren 194O-1945 werd het voor grote groepen Nederlanders steeds minder mogelijk zich openlijk op straat te vertonen of zelfs... Kijkje in 'geheim dorp' bij Vierhouten Binnenland 14 apr. In VRIJ leest u dit weekend alles over de spannende zoektocht naar het Verscholen Dorp in Vierhouten. Geheime dorp. Auteur: H.J. Nijnatten-Doffegnies. Taal: N ... Kijkje in 'geheim dorp' bij Vierhouten | Binnenland ... ... ... Kijkje in 'geheim dorp' bij Vierhouten Binnenland 14 apr. In VRIJ leest u dit weekend alles over de spannende zoektocht naar het Verscholen Dorp in Vierhouten. Geheime dorp. Auteur: H.J. Nijnatten-Doffegnies. Taal: N...

INFORMATIE

AUTEUR
H.J. van Nijnatten-Doffegnies
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het geheime dorp.pdf

OMSCHRIJVING

In de jaren 194O-1945 werd het voor grote groepen Nederlanders steeds minder mogelijk zich openlijk op straat te vertonen of zelfs rustig op hun eigen adres te vertoeven. Joden, verzetsmensen, spoorwegpersoneel en nog vele anderen werden gezocht door de bezetter en moesten een ander onderdak vinden. Het tot die tijd slechts zelden gebruikte woord "onderduiker' kreeg toen een heel speciale betekenis en werd haast een erenaam. Veelal hielden zich op een adres maar één of hooguit enkele onderduikers schuil; in enkele veraf gelegen boerderijen waren soms hele gezinnen ondergebracht; zelden kwam het voor dat een grote groep, min of meer georganiseerd, bij elkaar woonde. Over zo'n groep nu gaat Het geheime dorp.

Wil je het boek lezen?Het geheime dorp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J. van Nijnatten-Doffegnies. Lezen Het geheime dorp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN