Belijdenissen

Belijdenissen - Aurelius Augustinus | Tiliboo-afrobeat.com

...fessiones (nl: Belijdenissen) van Augustinus van Hippo (354-430) is een autobiografisch boek met dertien hoofdstukken, geschreven tussen 397 en 398 na Christus ... Nederlandse Provincie van de Orde der Augustijnen (OSA) ... .Tegenwoordig wordt het boek meestal uitgegeven onder de titel Belijdenissen van St. Augustinus, ter onderscheid van andere werken met vergelijkbare titels, zoals bijvoorbeeld de Bekentenissen van Jean-Jacques Rousseau, die zich ... De 'Belijdenissen' van Augustinus worden algemeen gezien als een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op de dag van vandaag. In deze meest recente Nederlandse vertaling heeft Wim Sleddens met veel zorg ... Confessiones - Wikipedia ... . Door de eeuwen heen blijft het werk lezers aanspreken tot op de dag van vandaag. In deze meest recente Nederlandse vertaling heeft Wim Sleddens met veel zorg het vaak moeilijke Latijn van Augustinus in helder Nederlands vertaald. In overeenstemming met Gods Woord, de Bijbel, worden in de belijdenisgeschriften essentiële standpunten voor leer en leven uitgewerkt en verwoord. In de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) hebben in totaal zes van die belij...

INFORMATIE

AUTEUR
Aurelius Augustinus
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Belijdenissen.pdf

OMSCHRIJVING

De Confessiones (Belijdenissen) van Augustinus nemen een unieke plaats in in de christelijke theologie en het Europese denken sinds de zesde eeuw.In een eenvoudige monoloog plaatst Augustinus zich, na ruim veertig bewogen levensjaren, tegenover zijn Schepper. Hij spreekt even diepzinnig als openhartig tot Hem over zijn leven, mediteert over Gods weldaden en eigen tekortkomingen. Een scherpzinnige analyse van zijn uiteindelijk bereikte geestelijke toestand en een lyrisch commentaar op enkele Bijbelteksten besluiten het werk.

Wil je het boek lezen?Belijdenissen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aurelius Augustinus. Lezen Belijdenissen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN