Wat als de markt faalt?

Wat als de markt faalt? - John Cassidy | Tiliboo-afrobeat.com

... de markt faalt? (Paperback). In zijn scherpzinnige boek beschrijft John Cassidy de invloed van het utopisch denken in de economie een denken dat ... Gat in de markt: zo vind je het | Ikgastarten ... ... Wat als de markt faalt? Hoe domheid zich eindeloos uitbreidt. Klok Pieter 17 juli 2010, 0:00. Die hervorming van de economie, komt daar nog wat van? Na de crisis in de jaren dertig besloot de westerse wereld collectief zich minder afhankelijk te maken van de grillen van de vrije markten. Marktfalen is het niet optimaal oplossen van een verdelingsvraagstuk door marktwerking, zoals begrepen in de neoklassieke economie.Deze leer st ... Wat Als De Markt Faalt? | BoekenPlatform.nl ... . Marktfalen is het niet optimaal oplossen van een verdelingsvraagstuk door marktwerking, zoals begrepen in de neoklassieke economie.Deze leer stelt dat marktwerking in principe tot een uitkomst moet leiden die Pareto-efficiënt is. Hieraan zijn wel enige voorwaarden verbonden: de markt zou een perfecte markt moeten zijn met volledige mededinging, volledige informat...

INFORMATIE

AUTEUR
John Cassidy
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Wat als de markt faalt?.pdf

OMSCHRIJVING

In zijn scherpzinnige boek beschrijft John Cassidy de invloed van het utopisch denken in de economie een denken dat blind is voor het handelen van mensen van vlees en bloed, en dat de ogen sluit voor de rampzalige neveneffecten van een ongereguleerde vrije markt. Cassidy laat zien hoe in een wereld van globale verbondenheid irrationele gedragspatronen en motieven, zoals jaloezie, hebzucht en overmoed, leiden tot mondiale economische problemen - van piekende olieprijzen en een onbeheersbare huizenmarkt tot graaigedrag van CEO's.

Wil je het boek lezen?Wat als de markt faalt? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Cassidy. Lezen Wat als de markt faalt? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN