Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië

Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië - Nvt. | Tiliboo-afrobeat.com

...rp van dit boek is echter niet alleen Katherina, maar vooral ook een Middelnederlands handschrift over het leven van de heilige Katherina van Alexandrië, een zogenaamde vita ... Review of: Het leven van de heilige Katherina van ... ... . De teksteditie is afgedrukt op de linkerbladzijden en de hertaling op de rechterbladzijden van het boek. De inleiding (pp.9-29) is beknopt maar informatief. Artikelen van Middelnederlandse Tekstedities koop je eenvoudig online bij bol.com Snel in huis. ... Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandri ... Middelnederlandse tekstedities 15 - Het leven en de fabels van ... Middelnederlandse tekstedities 11 - Het leven van de ... ... .com Snel in huis. ... Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandri ... Middelnederlandse tekstedities 15 - Het leven en de fabels van Esopus 1e druk is een boek van Aesopus… Meer. Middelnederlandse tekstedities 14: Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië: Amazon.es: Hildo V...

INFORMATIE

AUTEUR
Nvt.
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië.pdf

OMSCHRIJVING

Katherina van Alexandrië was in de Middeleeuwen een van de populairste heiligen in de Lage Landen. Volgens de overlevering was zij beeldschoon en buitengewoon intelligent. Zij liet zich dopen toen zij de hogere waarheid van de christelijke leer had ontdekt. Haar argumenten daarvoor overtuigden zelfs vijftig van de geleerdste mannen van die tijd. Uiteindelijk liet keizer Maxentius haar na talloze martelingen onthoofden. De heilige wordt dikwijls afgebeeld met een zwaard in haar ene hand en een boek in de andere. Naast haar staat gewoonlijk een (gebroken) rad en onder de zoom van haar jurk is soms het gekroonde hoofd van de keizer zichtbaar. Een lange tijd onvindbaar handschrift met een Middelnederlandse versie van Katherina’s vita wordt nu voor het eerst uitgegeven met een hertaling in modern Nederlands en uitvoerig commentaar. De inleiding beschrijft de religieuze en literair-historische achtergronden van de tekst.

Wil je het boek lezen?Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nvt.. Lezen Middelnederlandse tekstedities 14 - Het leven van de heilige Katherina van Alexandrië Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN