De kunst van het kijken

De kunst van het kijken - Jon Thompson | Tiliboo-afrobeat.com

...t van het Kijken is een zeer informatief boek voor een ieder die vanuit hobby of beroepsmatig informatie wil over kunstenaars en kunstwerken ... De Kunst van het kijken - Berichten | Facebook ... . Van elk getoond kunstwerk wordt beknopt de biografie van de maker besproken aangevuld met een aantal wetenswaardigheden, invloeden en anekdotes uit diens leven en werk. kunst zien, kunst begrijpen, kunst ontmoeten Je vindt hier alles over (maat)workshops, (blog)artikelen, tips voor je museumbezoek, foto's van deelnemers, vertellers en begeleiders en nog veel meer. De Kunst van het kijken is een initiatief van Arno Kaat, waarmee hij bruggen bouwt tussen kunstliefhebbers en (beeldende) kunst. Geen nood ... De kunst van het kijken - Leer het geheim van ... ... . De Kunst van het kijken is een initiatief van Arno Kaat, waarmee hij bruggen bouwt tussen kunstliefhebbers en (beeldende) kunst. Geen nood, de Colleges De kunst van het kijken maakt een eind aan de meest voorkomende stijl twijfels. Egyptisch, Grieks, Romeins, romaans, gotisch, renaissance, barok, rococo en art nouveau: uw docent leert u van elke kunsthistorische periode de voornaams...

INFORMATIE

AUTEUR
Jon Thompson
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van het kijken.pdf

OMSCHRIJVING

Kijken naar moderne kunst is een genot. Maar soms laten kijkers zich afschrikken doordat het werk op het eerste gezicht ingewikkeld en ontoegankelijk lijkt. In dit kunstboek bespreekt Jon Thompson meer dan 200 schilderijen en helpt hij de lezer de betekenis ervan te ontsluieren. Hij behandelt werken van de grote en bekende schilders van de19e en 20e eeuw, vanafhet realisme van Courbet tot en met de graffitikunst van Basquiat. Monet, Ensor, Van Gogh, Picasso, Kahlo, Pollock, Bacon, Warhol en vele anderen passeren de revue: hun levensloop, hun stijl en materiaalgebruik en de betekenis of symboliek van hun schilderijen. Deze sprankelende en informatieve gids is een ideale handleiding voor kunstliefhebbers, een wereldwijde rondleiding langs de hoogtepunten van een van de intrigerendste perioden uit de kunstgeschiedenis.Jon Thompson is kunstenaar, kunstdocent en tentoonstellingsmaker. Hij was als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Middlesex.

Wil je het boek lezen?De kunst van het kijken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jon Thompson. Lezen De kunst van het kijken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN