Een schrijfster in het Huis van Arrest

Een schrijfster in het Huis van Arrest - Henriette van Wermeskerken | Tiliboo-afrobeat.com

...rijfster in het Huis van Arrest (Paperback) ... Een kijkje in het huisje van schrijfster Michelle Visser ... . Johan en Sophie van Wermeskerken-Junius zijn verre familieleden. De grote lijnen van de... Vergiftiging, gevangenschap en echtscheiding. Daarover gaat Een schrijfster in het Huis van Arrest, een biografie van Johanna van Woude. Zij zat in 1895 drie weken gevangen wegens poging tot vergiftiging van haar man. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel. Ook is het rechtstreeks te bestellen bij de uitgever. Johanna van Woude (Tiel, 23 november 1853 ... Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Schrijver/19e-eeuwse ... ... . Johanna van Woude (Tiel, 23 november 1853 - Utrecht, 26 november 1904) is het pseudoniem van Sophie Margaretha Cornelia van Wermeskerken-Junius. Zij was een Nederlands schrijfster. Tevens was zij de moeder van Henri van Wermeskerken, de zus van Annie Foore en de tante van Egberdina Anna "Daisy" Junius Haarlemse miniaturen, Een schrijfster in het Huis van Arrest. geschiedenis van Johanna van Woude in h...

INFORMATIE

AUTEUR
Henriette van Wermeskerken
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Een schrijfster in het Huis van Arrest.pdf

OMSCHRIJVING

Johan en Sophie van Wermeskerken-Junius zijn verre familieleden. De grote lijnen van de levensgeschiedenis van Sophie waren bekend binnen de familie. Maar niemand wist hoe het precies zat. Het verhaal van Sophie heeft mij altijd geïntrigeerd en het plan om de geschiedenis eens uit te zoeken sluimerde jaren. In 2007 begin ik mijn zoektocht. Een paar jaar later zijn veel puzzelstukken op hun plaats gevallen. Dit boek is een verslag van het leven van Sophie van Wermeskerken-Junius, alias Johanna van Woude, met de nadruk op haar verblijf in het Huis van bewaring in de Tuchthuisstraat in Haarlem en de aangelegenheden daaromheen.

Wil je het boek lezen?Een schrijfster in het Huis van Arrest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henriette van Wermeskerken. Lezen Een schrijfster in het Huis van Arrest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN